• MaNcs 17. évf. 23. sz. (2005. 06. 09.)

  Pető Iván: Mi maradt?

  Húsz éve senki nem hitte, hogy 15 évvel ezelőtt a független Magyar Köztársaság szabadon, demokratikusan választott parlamentje kormányprogramot vitat, és miniszterelnököt választ.

  2005 / 23
 • Képek

  A hat srebrenicai fogoly agyonlövéséről szóló videokazettát először Hágában, Slobodan Milosevic volt jugoszláv elnök múlt szerdai tárgyalási napján vetítették le.

 • Zakó

  Az államfő-választási esélyeket latolgató korábbi vezércikkeinkben mindig abból a hipotézisből indultunk ki, hogy a frakciók racionálisan fognak a nagy napon viselkedni.

 • A k. életbe, egy igazi hős! (Mély Torok leleplezése)

  Május 30-án A Vanity Fair - története során először - megelőzte a Washington Postot. A W. Mark Felt = Mély Torok-sztorit első kézből adták le, így a Post, amely dicsőségét nem kis részben még mindig a Watergate-ügyre alapozza, hazai pályán volt kénytelen a hírek után kullogni.

 • Benn a farkas? - Paul Wolfowitz a Világbank elnöke

  Nemzetközi ellenszenvhullám és zajos tiltakozások közepette lépett hivatalába. Az iraki háború kapcsán elhíresült neokon főmumust számos támadás érte az elmúlt hetekben, noha tudható, hogy személyében a legjobb képességekkel megáldott amerikai politikacsináló került a pénzintézet élére.

 • Erőltetett menet - Izrael

  Augusztus 15-én szinte bizonyosan megkezdődik a zsidó állam történelmének egyik legfájdalmasabb csatája, a gázai és észak-ciszjordániai telepesek kiköltöztetése. Mióta Ariel Sharon 2003 végén bejelentette az egyoldalú elszakadás tervét, nem szűnnek az indulatok.

 • A Nagy Kivonulás - 21. Kommunista Kongresszus

  A Munkáspárt belhelyzete fokozódik: múlt szombat reggel a pártellenzék kemény magja nem jutott be az egykori Csepel Művekben tartott kongresszusra. A renitensek az üzemcsarnokot elhagyó mintegy százötven szimpatizánssal a munkásotthonba vonultak, s ott folytatták a finánctőke elleni küzdelmet.

 • "Csak annak szabad adni, aki nincs rászorulva" - Az EU-pénzek és a területi egyenlőtlenségek

  Novák Csaba, a Gazdasági és Közlekedésügyi Minisztérium főosztályvezetője, Juhász Pál szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára és Chikán Attila egyetemi tanár (Budapesti Corvinus Egyetem), a Versenyképesség Kutatóközpont igazgatója

 • Majd a jövő eldönti - Koldulás Szegeden

  Betiltotta belvárosában a csendes koldulást Szeged önkormányzata. Miért volt erre szükség? És vajon a türelmi időszak elteltével mit tesz a város koldusaival a rendőrség? Hogy megtudjuk, elmentünk koldulni Szegedre, aztán átöltöztünk és bekopogtunk a rendelet szerzőjéhez.

 • Akiről utcát neveztek el - Bátorfi Csilla asztaliteniszező

  Huszonegy évvel ezelőtt, 1984-ben szerepelt először nemzetközi felnőttvilágversenyen. Tizenöt esztendős volt akkor. Aztán 1986-ban megszerezte első felnőtt Európa-bajnoki címét. Azóta már kilencnél jár. Néhány hete, a sanghaji asztalitenisz-vb-n két elvesztett játszma után kivonult a teremből, s a maga részéről befejezettnek tekintette a hongkongi Tie Ja-na elleni, 16 közé jutásért játszott mérkőzését.

 • Legyőzték önmagukat - Köztársaságielnök-választás

  Sólyom vagy Szili? Tét a Sándor-palota, meg annál valamivel több. Nagy taktikai csatában végül Sólyom László és Orbán Viktor nyert egy olyan meccsen, amelyen csak az utolsó gól számított. A következmények beláthatatlanok.

 • Minden, vissza (Esztergomi nyár)

  Az idei nyár forró hangulatban indult - melyet rögvest lehűlés követett, s ez pontosan jellemzi az idei Trianon tárgyú rendezvények sorsát is. Az esztergomi megemlékezéseket speciel alacsony intenzitású érdeklődés kísérte, ám mindez nem feledteti velünk a sokkal fontosabb tapasztalatot: mennyivel könnyebb átvészelni egy kánikulai napot a csendes, békés, de legfőképpen eszményien szép kisvárosban.

Legfrissebb Narancs

Terjeszkedik a magántőke
Jó üzlet az egészségügy
Uniós határvédelmi tervek
A kapukulcs őrzői
Interjúk
Somlyódy László, Mathias Énard
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...