• MaNcs 17. évf. 30. sz. (2005. 07. 28.)

  Itt a kezem

  A nők munkaerő-piaci diszkriminációjáról

  2005 / 30
 • Legyen világosság

  Az új drogtörvénytervezetről

 • Kell-e félni? - Iszlám és terror Európában és a Közel-Keleten

  Nevezett problémakör vizsgálatakor hajlamos az ember némely feltételezett elvárások irányába indulni.

 • m3

  Rudi Zoltán köztévéelnök bejelentette, a közeljövőben új, tematikus közéleti adót indít a magyar királyi tévé m3 néven, hogy a köz ügyei iránt érdeklődő állampolgárok demokratikus érzéke, politikai tájékozódóképessége a jelenleginél jobban, nagyobb mértékben, fokozottabban, még alaposabban, minden eddiginél körültekintőbben és átfogóbban.

 • Dúló viharnak

  Orbán Viktor látnivalóan osztja a magyar nemzeties-radikális-keresztény-konzervatív jobboldal szokásos ellenérzéseit a baloldallal szemben.

 • "Mindenki csak nyer" - Charlie McCreevy, az Európai Bizottság belső piaci biztosa

  Elsősorban gazdasági közösség lévén, az Európai Unió legfontosabb része határokat nem ismerő, egységes belső piaca. A Narancs ennek az évi 11 trillió eurót termelő piacnak a felügyelőjével, Charlie McCreevy uniós biztossal, az Európai Bizottság illetékes tagjával beszélgetett az új tagállamok lehetőségeiről és a liberális reformok elkerülhetetlenségéről.

 • A Tisza virága - Nagykörü

  A honfoglalás óta lakják, Magyarország cseresznyéskertjének nevezik. Sem a tatár, sem a török, de a még szabályozatlan Tisza - ami egykor állítólag körbejárta - sem tudott kárt tenni benne. Sőt. Nagykörü ma majdnem olyan, amilyennek legfeljebb álmunkban képzelünk egy magyar falut az Alföldön.

 • Egy Gyulától lobbant be - Gázár és politika

  A Gyurcsány-Orbán-tévévitából kiderült: a két vezető politikai erő továbbra is minden alkalmat megragad arra, hogy a másikat a gázár miatt macerálja. És az is, hogy ebben a Fidesz a kezdeményező - pedig az ötlet nem is az övék!

 • Minden további nélkül - Sugárzási engedélyek meghosszabbítása

  Múlt szerdán az ORTT a jelenlegi másfél milliárd forintos évi koncessziós díj fenntartása mellett, mindenféle módosítás nélkül 2012-ig meghosszabbította az RTL Klub és a TV 2 egyébként csak 2007-ben lejáró sugárzási engedélyét.

 • Tűk a szénakazalban - A Nyugat és a terrorhullám

  A hidegháború utáni korszakban az etnikai háborúk s a globális terrorizmus jelenti a legkomolyabb kihívást, amellyel civilizációnk szembesül. A terror házhoz jön. Eredményesek-e azok az erőfeszítések, amelyeket a nyugati államok rendészeti és igazságszolgáltatási szervei, titkosszolgálatai a terrorizmus fölszámolására tesznek?

 • Az igazságosság elmélete - Érettségi, felvételi 2005

  Az új felvételi-érettségi rendszer levizsgázott. Július 26-án éjjel kiderült, hogy a több mint 150 ezer felvételizőből ki folytathatja gólyaként, és kinek nem kedvez az új szisztéma. Több jel is utal az esélyegyenlőtlenségre az idén és a korábban érettségizettek között, és arra, hogy esetleg diákok százai igazságtalanul nem jutnak be a felsőoktatásba.

 • Az aranytojást tojó tyúk kalandjai - Lévay Örs elnök, László Géza vezérigazgató az Antenna Hungária eladásáról

  46,76 milliárd forintot fizet a svájci Swisscom Broadcast AG az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz 1 részvényi csomag-jáért. A privatizációs mese végjátékáról kérdeztük a műsorszóró vállalat elnökét és vezérigazgatóját, akik először a nyertes árajánlatot értékelték.

 • Világot jelentő deszkák - Színielőadás

  A művelődési háznak nevezett, lefüggönyözött ablakú teremben 50 fokos a hőség. A szűk nézőtéren 100-150 ember szorong, levegőt nem lehet kapni az izzadságszagtól. A helyszín Alsószentmárton, Magyarország első kizárólag cigányok által lakott települése, ahol július 15-én a mánfai Collegium Martineum diákszínészei vendégszerepeltek.

 • pedellus-hírek

  pedellus-hírek

 • "Hülyéskedni tilos"

  Murainé Szakáts Ildikó, az Állami Artistaképző Intézet igazgatója

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Legalább egy fejhosszal - Pénisznagyobbítás

  Infantilis dolognak tűnik. Talán a "grandiózus én" egy el nem sorvadt mellékága, hogy felnőtt férfiak orvoshoz rohangálnak teljesen átlagos méretű szerszámukkal - nem tudni. Mindenesetre tény: a hazai urológusokat erősen nyomás alatt tartja az igény, s a plasztikai sebészek sem panaszkodnak.

 • Svábhegyi zöld - Megszüntetik a mozgáskorlátozott gyerekek arborétumát

  Kertbúcsúztatót tartottak július 26-án a testi fogyatékos gyerekek Gyöngyvirág utcai arborétumában, mivel az iskola igazgatójának kezdeményezésére az értékes telket pénzzé teszik. A főváros harmadik legjelentősebb oktatási célú botanikus kertjének sorsa valószínűleg megpecsételődött.

 • Szenvedni muszáj - Kékszalag

  A pénteki héthúszas szántódi kompon szinte csak vitorlázók vannak: a Nemere II legénysége a Krajcár taktikusával és a leg-ismertebb vitorlakészítővel beszéli meg az esélyeket, mi csendben hümmögünk.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...