• egzisztencia

  lista

  Orrvérzésig? - II: "Csak nálam: hús-vér?"

 • IRA

  Azért csinálják, mert megnyerték, vagy mert elvesztették? És mit csinálnak tulajdonképpen?

 • Mádl Ferenc

  A hivatalából augusztus 5-én távozó Mádl politikai indíttatása éppoly egyértelmű volt, mint az ellenkező oldalról érkezett elődjéé, ám a döntéseiben olykor tetten érhető elfogultság (például a kórháztörvény visszadobásánál) éppúgy a tűrés- és ízléshatáron belül maradt mindig, mint Göncz Árpádéiban.

 • A pulik hallgatnak - Mit tenne a Szent István-terv a szabad sajtóval?

  Clemenceau-tól tudjuk, a háború sokkal fontosabb annál, hogy kizárólag tábornokokra bízzuk.

 • Az e heti válasz - Számvevőszéki vuzsgálat a TTF Közalapítványnál

  A korábban a Heti Válasz című lapot is kiadó közalapítvány működését és gazdálkodását vizsgálta az Állami Számvevőszék. Hiányosságokat igen, komoly törvénytelenséget viszont nem tártak fel. Kétmilliárd költségvetési forint párolgott el, meg még egy kicsi.

 • Kapd be! - Gyermekek szexuális zaklatása

  A gyermekek szexuális bántalmazását a laikusok általában erőszakos cselekedetnek képzelik, hiszen a média csak a brutális, legtöbbször halállal végződő eseteket híreszteli. A pedofil viszonyok jóval gyakoribbak környezetünkben, mint gondolnánk, az elkövetők többségének pedig esze ágában sincs erőszakot alkalmazni.

 • Grand Canyon - Kultúrharc Amerikában

  Abortusztilalom, az állam és egyház szétválasztásának megfordítása, a melegjogok, a szólás-, véleményszabadság és a magánélet védelmének korlátozása - nem egy iszlám ország fundamentalista pártjának köve-teléseiről, hanem a washingtoni kormányzatra egyre nagyobb befolyással bíró amerikai radikális jobboldal legfontosabb célkitűzéseiről van szó.

 • "Liberális plebejus vagyok" - Kupa Mihály, a Centrum párt elnöke

  Vajon befolyásolhatja-e a Centrum 2006-ban az MSZP és a Fidesz versenyét, és egyáltalán, mi fán terem egy középpárt - ezekről kérdeztük az Antall-kormány (egyik) pénzügyminiszterét, adórendszerünk atyját.

 • Büszkeség és ítélet - Elégtétel egy megsértett romának

  Ami a kalocsai Pánki József Csabával (37) idén kora tavasz-szal történt, mindennapos: roma származása miatt nem szolgálták ki sem őt, sem a fiait és a rokonait egy presszóban. Az építőipari vállalkozó azonban nem az ilyenkor szokásos utat választotta.

 • Politikai okkultizmus Magyarországon 7.: Az identitás mint lobby - Attila sírja

  A hun király sírját régóta keresik. A régészet mai állása szerint a Duna-Tisza közében lehet valahol. De ezen a területen kívül is legalább tucatnyi település vallja magáénak a dicsőséget.

 • A Sajtópalota fantomja - A megrajzolt szerkesztőség

  Egy közel húsz négyzetméteres, kulturális örökség-védelem alatt álló karikatúra gazdát, azaz inkább méltó helyet keres. Ha ez sikerül, akkor valószínű, Szűr-Szabó József csaknem tíz évig készített rajza lesz az egyetlen, ami megmarad a Blaha Lujza téren éppen bontás alatt álló egykori "sajtópalotából".

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...