• MaNcs 17. évf. 32. sz. (2005. 08. 11.)
  Sajó László: Öt és feles

  Borfeusz az alvilágban (Bormuda-háromszögek 2.)

  Vissza a télbe, hűs borospincékbe! K. Dezső hivatásos naplopó naplóját lapozgatja, téli szél, megcsapja borozók istállómeleg lehelete, próbál emlékezni, fáj a mindig másnapos fej, naplopótök. Kis esti séta, csak ide a közelbe.

  2005 / 32
 • Van egy jó hírnevem - Az ÉS-per ítéletéről

  Három hete megszületett a jogerős ítélet a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokaj-Hegyalja Kft. kontra Élet és Irodalom ügyben.

 • Róbert gidája

  Az idei Magyar Sziget rendezői nem tudták szavatolni egy alig tizenhat éves, félig magyar, félig kongói vokalista biztonságát, ezért az R-Go vasárnap a háttérénekesnő nélkül lépett színpadra - szól a hír a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényéről.

 • Leszóltak - Megoldás rakpartügyben

  A fővárosi közgyűlés csak szeptemberben dönt arról, hogy az UNESCO által néhány hete megtorpedózott rakpart-szélesítési terv helyett hol épüljön meg a budai főgyűjtőcsatorna, és ahhoz milyen egyéb fejlesztések kapcsolódjanak.

 • Évi húsz busz mínusz - A Volán jegybevételei

  Egy-két százasért a főváros elővárosi övezetének bármely településére el lehet jutni - feltéve, ha van arrafelé helyközi járat.

 • Üzlet, politika - Baloldali érdekeltségek a médiában

  A 2002 után mind határozottabb kontúrokat mutató jobboldali médiabirodalomról többször írtunk már (A Nemzet-védelem stratégiái, 2002. szeptember 5.; Kecske, káposzta, 2004. május 13.; Végkiárusítás, 2004. június 10.

 • "Úgy döntöttem, magamtól távozok" - Heisler András, a Mazsihisz volt elnöke

  Nemrégiben soron kívüli tisztújítás történt a Mazsihiszben, mert az elnöki tisztséget két évig betöltő Heisler András lemondott posztjáról. Indoklása hármas volt: az apparátus elszabotálta a hitközség új stratégiájá-nak végrehajtását, a szervezet gazdálkodása nem vált kellően transzparenssé, és személyes viszonya is megromlott az ügyvezető igazgatóval.

 • Szorgalmi feladat - Felvételi ponthatárok

  Mindenki tudta, hogy az emelt szintű érettségi nem kötelező a felvételihez - a gyakorlatban mégis szükségesnek bizonyult a legtöbb szakon.

 • Komoly, de nem reménytelen - Afrikai katalógus

  A világ legfejlettebb országai néhány hete Afrikát igyekeztek megmenteni a skóciai Glenneaglesben. Tízmilliárdos nagyságrendű segély- és kölcsönprogramok, adósságelengedés, poli-tikai segítség - ezek lettek belengetve (dollárban).

 • Visszhang

  Nyolc kis kritika

 • "Álom, álom, édes..." - A Csárdáskirálynő Szegeden

  Nagybőgő - talán csak az nincsen a színpadon, így aztán nem is ugrik bele sem Hajmási Péter, sem Hajmási Pál, de még Cili sem, a Csárdáskirálynő. (A zenekarban persze biztosan van, a zenekar pedig a színpadon van, tehát végül is.

 • Húsz perc - Veszprémi Ünnepi Játékok - Bobby McFerrin, Salvador Dalí, Arnulf Rainer

  A megérkezés vonattal jellegzetesen magyar tempójú, húsz perc késés a MÁV-nak annyi, mint Istennek egy évezred, egy szemöldökvonásnyi idő.

 • Nem mintha hiányozna - Boubacar Traoré

  "Meggyőzött, hogy a Mississippi valójában a Niger folyóból ered" - olvastam nemrég egy frappáns kritikát Boubacar Traoré fellépése kapcsán, s nagyon úgy tűnt, a Művészetek Palotája közönségének sem kellett a világzenei fesztivál névadójául szolgáló "varázsszőnyeget" igénybe vennie, hogy a távolságot áthidalva akár az amerikai, akár az afrikai blues folyamában megmártózzon.

 • Túl a rácson - Grid-rendszerek

  Biztosan sokat unatkozik az ön gépe is: kihasználatlanul ketyeg benne a processzor, míg ön édesdeden hortyog a klaviatúrára borulva. Pedig van esély rá, hogy gépe akkor is hasznos munkát végezzen, amikor látszólag csak a képernyővédő vagy az online vetkőzős póker fut rajta.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Ennél krokodilt? - Esküvő Kenyában

  Három kislány sürög körülöttem. Azt játsszák, hogy fodrászok, és olyan új frizurát készítenek nekem, amilyet egy esküvői tanúnak viselnie illik. A kislányok bátyám menyasszonyának, Catherine-nek az unokahúgai.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...