• MaNcs 17. évf. 38. sz. (2005. 09. 22.)
  Udvarhelyi Éva Tessza-Török Ágnes

  Koldusoperáció

  A köztérhasználat korlátozásáról

  A fővárosi közgyűlés 2005. június 30-án egy, a közterületen koldulást az eddigieknél szigorúbban tiltó rendelet ügyében döntött.

  2005 / 38
 • ugri

  futi

  Vigyázzunk az egyoldalúsággal

 • Öt és feles

  Izabella utcai tücskök, szóljatok!

 • Magyar

  Miután így megdicsértük a németeket, fogjuk hónunk alá a II/D vinyettájú naplót, és induljunk saját osztályunk felé.

 • Német

  A keresztény pártok keserű győzelmét (35,2 százalék) és az SPD diadalmas vereségét (34,3 százalék) hozták a német választások - lapzártakor még nem tudjuk, hogy a kihívó Angela Merkel (CDU/CSU) vagy a jelenlegi kancellár alakít-e kormányt.

 • Araszolgatunk - Útfelújítások a fővárosban

  Hatalmas dugókkal szembesülnek nap mint nap a Budapesten közlekedők. Az autóval egyébként is nehezen járható várost időnként már teljes bénulással fenyegeti a sosem látott méretű útfelújítási dömping. Az utak minőségét ismerve a munkálatok elkerülhetetlenek voltak, ám többen is bírálják a főváros vezetését a kivitelezés módja és szervezése miatt.

 • Fejjel a hasfalnak - Orvosi műhibaperek

  Becslések szerint évi 7-10 000 közé tehető Magyarországon az orvosi műhibák száma. Ám ez kalkulál a vélt eltitkolt esetekkel is - rengeteg mulasztás marad ugyanis örökre titokban. És ha kiderül is a hiba, rendkívül nehéz bizonyítani a vétkességet.

 • Milliónyi titok - Az érettségi botrány utóélete

  Szeptember elején nyilvánosságra hozták azt az eredetileg tíz évre titkosított jelentést, mely az Oktatási Minisztérium felelősségét vizsgálta az érettségi körüli botrányban. Vajon mit lehet tenni, hogy jövőre ne ismétlődjön meg az idei blamázs?

 • Ígéretet kaptunk - Kürti Gábor és Sinka Károly, a Critical Mass szervezői

  Minden idők legnagyobb budapesti biciklis demonstrációjára készülnek szeptember 22-én. Az amerikai eredetű kerékpáros akciót először tavaly rendezték meg a fővárosban. Akkor négyezren mentek el, tavasszal több mint tízezren.

 • Vörös és fehér - Carter Revard költő

  Az indián nevén Nom-Pe-Wa-The, magyarul Félelmet Gerjesztő Észak-Amerika egyik legismertebb kortárs költője.

 • Halott eszmék - Dusan Makavejev filmrendező

  A hatvanas-hetvenes évek szerb botrányfilmes fene-gyereke (kinek működését magának a szovjet pártfőtitkárnak, Leonyid Brezsnyevnek a kérésére lehetetlenítették el a régi Jugoszláviában) a tiszteletére rendezett retrospektív filmsorozat apropójából látogatott Magyarországra - immár másodszor.

 • A dada kőkemény - Nagy Fül Fesztivál

  "Lehet, hogy éppen itt fedezik fel még találékonyságunknak birodalmát, azt a birodalmat, ahol még mi is eredetiek lehetünk, mint holmi parodistái a világtörténelemnek és az isten paprikajancsijai - lehet, még ha a mából semminek sincs jövője, hogy éppen a mi felröhögésünké a jövő.

 • A nagy Franz - Beckenbauer 60 éves

  Ha fatális véletlen folytán egy reggel német kisfiúként ébrednék, méghozzá egy csodalámpával a kezemben, a következő életpályát szeretném magamnak: lennék világ- és Európa-bajnok, háromszoros BEK-győztes, kétszeres aranylabdás.

 • A mi kutyánk kölyke - Farkasok Magyarországon

  Ilyen állat pedig van. Magyarországon is. És nem csak az állatkertben. Farkasból nem csak egy-egy kóbor példány tűnik föl hazánkban, az Északi-középhegységben például kicsi, de stabil populációja van. Sőt: olykor kölykök is születnek, magyar farkasok.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...