• Kiköbölték - A kormány földosztási tervéről

  Az igazi választási kampány akkor kezdődik, amikor három téma feltétlenül fölbukkan: a gázár, a nyugdíjak mértéke és a magyar vidék - szűkebben karéjozva a mezőgazdaság - helyzete; különös tekintettel hol a szövetkezeti vagyonértékre, hol a földbirtoklásra, vagy éppen mindkettőre egyszerre.

 • Pisi, kaki, hülye

  Egyre bonyolódik az athéni olimpián kirobbant doppingbotrány. Jelenleg leginkább az tartja lázban a hon közvéleményét: vajon ki kinek adott vizeletet, s hogy is került abba oxandrolon?

 • Áthallások

  Október 23-án végre megtudtuk, mi Magyarország minden bajának legfőbb oka: az, hogy Gyurcsány Ferenc Apró Antal unokáját vette el feleségül.

 • Anyagromlás - Vádemelés Süneghy Csaba országgyűlési képviselő ellen

  Fideszes képviselő is érintett egy békéscsabai textilcég ügyében, amelyben az illetékes hatóság nemrég vádat emelt többek között csődbűntett és közokirat-hamisítás miatt.

 • Fogyva bár, de megtörve nem - Nemzeties ünnep

  Egy illegális turulemlékmű fölavatása a XII. kerületben és két extrém törpe párt seregszemléje a Hősök terén. A nagyon nemzeti erők nemzeti ünnepe.

 • Demo-verzió - Modern galéria Debrecenben

  Bár Debrecen 2010-ben nem lesz Európa Kulturális Fővárosa, pályázatának egyik kulcsprojektje, a modern művészeti kiállítótér - Demo - biztosan megvalósul, hiszen az épület már félkész állapotban van. Ám az, hogy mit láthat jövő ősszel a műértő közönség, még kétséges.

 • Le, dél felé - Pécs lesz Európa Kulturális Fővárosa

  Pécs viselheti 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet - hozta meg bölcs döntését a múlt héten a kormány. A vesztesek fanyalognak, de a jó ízlés határán belül; az örömünnep elmaradt, de az esély a vidéké.

 • "Az embereket meg kell hatni"

  Glenn C. Loury közgazdász

  A Boston Universityn tanít közgazdaságtant, a faji egyenlőtlenségek kutatója. A napokban jelenik meg egy tanulmánykötete Előítélet, megkülönböztetés, színvakság címmel magyarul is. A Rajk László Szakkollégiumtól idén ő kapta a Neumann János-díjat, amelyet minden évben egy olyan tudósnak szavaz meg a közösség, aki a társadalomtudományok fejlődésére és a kollégisták gondolkodására egyaránt nagy hatást gyakorolt.

 • Villanyoltás, takarodó - Vilonya esete az áramszolgáltatóval

  Vilonya nem volt hajlandó teljes árat fizetni az egyre foghíjasabb közvilágításért, továbbá nehezményezte, hogy áramszolgáltatója hónapokig tojik a karbantartásra. Az E.On meg visszavágott, aztán magyarázkodott.

 • Interjú

  "Megtettük az utat"

  Zsótér Sándor és a Krétakör Peer Gynt-je

  Az ember nagy útra indul: önmaga, az akar lenni. Mindközönségesen erről szól az élet - és Ibsen Peer Gyntje is. E formátumos ambíció köré a szerző nagy ívű, szerteágazó mesét kerít - ebből színház lehet, optimális esetben.

 • Az X-faktor - Cseh Anna Mária modell, színésznő

  Szupermodellversenyt nyert 1995-ben, szerepelt a Marie Claire, a Vogue, az Elle címlapján, olyan divatházaknak dolgozott, mint az Yves Saint-Laurent, a Christian Dior vagy a Chanel. Jelenleg egyetemre jár, és Mispál Attila-szemledíjas.

 • "Festőnek az ecset" - Kovács László operatőr

  E héten szombaton tartja a Magyar Operatőrök Társasága a II. Aranyszem díjkiosztó gálát. A kitüntetettek névsorából lapzártánkkor csak a Legenda-díjasok listáját ismerjük: életműdíjat kap Illés György, Tóth János, Zsigmond Vilmos és Kovács László.

 • Szakadjon a húr - Utcazenészek Magyarországon

  "Volt egy nagyobb összeged, amit arra kaptál az öregedéktől, hogy meglátogasd a nagyit Németországban. De az egészet elmulattad este. Ülsz egy vadidegen ágy szélén, és ezen gondolkozol. Csak egy klarinétod van."

 • Vége van a gyárnak - Ganz-Mávag tour

  Gyárlátogatásra indulunk egy ellenturisztikai kez-deményezés és a Budapesti Õszi Fesztivál keretében. Hol gyár állott, most kőhalom - ízetlenkedhetnénk, de a víztoronyból a panoráma enyhet ad borongó kedé-lyünknek.

 • Ön dönt - Közgazdasági Nobel-díj, 2005

  Az idei két közgazdasági Nobel-díjas, az amerikai Thomas Schelling és az izraeli Robert Aumann egyaránt játékelméleti publikációiért kapta meg a neves elismerést. De mi is az a játékelmélet, és mi köze a közgazdasághoz?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...