• MaNcs 17. évf. 47. sz. (2005. 11. 24.)

  A nemzet sorszámosai - Az újságírók érdekképviseletéről

  Az újságírókról ma négy súlyos tévhit kering a köztudatban. Az első, hogy az újságíró rögtön sztár is, ami összefügg azzal a nem kevésbé téves elképzeléssel, miszerint a televízióban feltűnő fényvisszaverő tényezők mind újságírók.

  2005 / 47
 • Egy svindler listája

  Miután a leggazdagabb magyarok és a besúgók listái körüli cécó elcsendesedett, egy internetes bulvárportál főszerkesztője elkészítette legbuzibb celebritásaink lajstromát.

 • Megint együtt

 • Egy falat, egy korty - Szolidaritás Éjszakája

  "Tölts egy éjszakát az utcán, hogy észrevegyék azokat, akiknek nincs hová hazamenniük, hogy fel tudjuk hívni a figyelmet a folytatódó kilakoltatásokra, és együtt követeljük a lakhatáshoz való alapvető jog elismerését" - invitált Az Utca Embere hálózat az idén már Pécsett és Szegeden is megrendezett Szolidaritás Éjszakájára.

 • Államvasúti bökkenők XI.: Átrakás

  December 1-jével megszűnik Záhonyban a MÁV árufuvarozási (áfu) üzletágának a monopóliuma. Ezzel egy, az uniós irányelvet amúgy is sértő állapotnak lesz vége. Igaz, a helyzet fokozódhat, ha bekeményít az áfu vezetője.

 • Áer árendába - Reptér-privatizáció

  Perek és vizsgálatok sora vet árnyékot a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Rt. privatizációjára, miköz-ben a költségvetésnek égetően szüksége lenne a már előre borítékolt csúcsbevételre. Az év üzleti tranzakcióján több száz milliárd forint a tét, valamint az eladás szerteágazó jogi következményei.

 • Bartókot daloló megasztárok - Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

  November 4-én a Zeneakadémián, Ránki Dezső szólóestje előtt az egyik szervező, Jakobi László azt a drámai bejelentést tette, hogy Kocsis Zoltánnak kézsérülése miatt le kellett mondania összes egész estés koncertjét.

 • Lengő frász - Brüsszel és a magyar hiány

  Az elmúlt hetekben mind élesebb lett a nyilatkozatháború Brüsszel és Budapest közt a magyar államháztartási hiány ügyében. A magyar kormány mintha a közösségi hatóságok elszántságát próbálgatná, az Európai Bizottság pedig egy még soha nem használt büntetőmechanizmussal fenyegetőzik.

 • "Másnap minden folytatódhat" - Buster "Fatty" Bloodvessel - Bad Manners

  A ska-rajongók történelmi jelentőségűnek tekintik november 3-át: először járt Magyarországon egy harmincéves brit legenda, a Bad Manners. Amit remélni lehetett, bejött: előkerült a legtöbb húzós sláger, és amitől tarthattunk, az sem maradt el: verekedést provokált egy botrányfüggő, szélsőjobb csoport.

 • "Legalább megpróbáltam" - Susan Sarandon színésznő

  Ki hinné, hogy maholnap hatvanéves? Negyvenes éveiben vált világ-sztárrá, s az idő múlásával egyre izgalmasabb jelenség. Sok van a "rovásán": Eastwicki boszorkányok, Thelma és Louise, A gyönyör rabjai, Lorenzo olaja, Az ügyfél, Holdfényév, Baseball-bikák, Rocky Horror Picture Show.

 • A kukkoló - Atom Egoyan filmrendező

  Sokan a szemére vetették, hogy behódolt Hollywoodnak, mások elégedetten nyugtázták, hogy elismert filmművész létére csavaros krimit rendez. A kárbecslő, az Exotica és az Eljövendő szép napok kanadai rendezőjével legújabb filmje, Az igazság fogságában budapesti premierjén beszélgettünk.

 • "Látszik, hogy szőrös a fülem" - Bakács Tibor Settenkedő

  A Megasztár zsűrijében saját magát alakítja: a kicsit buggyant, ám szeretetre méltó értelmiségit. Gyerekkorában tornatanárnak, majd jogásznak készült, aztán bölcsész lett. Pályáját a Narancsnál kezdte mint filmkritikus és rovatszerkesztő, később az ÉS-nél dolgozott, meg vállalati újságoknál.

 • Zizu nélkül - NBII - Nyugati csoport. Budakalász-Felcsút 0-1

  Hideg, ám napsütéses idő fogadta a szezonzáró közönségét a kalászi oroszlánbarlangban, ahol - a feljutás szempontjából is perdöntő jelentőségű meccsen - a csoport második és negyedik helyén álló alakulat mérte össze a tudását, szokatlanul nagy érdeklődés mellett.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...