• MaNcs 18. évf. 30. sz. (2006. 07. 27.)

  Önrész a pajzson - Mitől biztosítás a biztosítás?

  Az egészségügyi reform tervezett lépései közül pár hete még csak a vizitdíjról lehetett hallani (többnyire cáfolatként), és ismert volt a kormányprogram, mely "biztosítási alapon működő egészségügyet" ígért. Az utóbbi egy-két hétben egyre-másra bukkannak fel részinformációk az új rendszerről.

  2006 / 30
 • Ekotrip

  Kinek a bőre?

 • Öt és feles

  Történetek a megyeháromból 2. (Két tizenegyes, vagy amennyit akartok)

 • Ki tudja, hol áll meg - A forintgyengülés okai

  A múlt hónapban bizony nagyon rosszul jártak azok, akik nyaralásra készültek vagy svájci frankban vettek fel lakáskölcsönt.

 • Versenyművek

  Fischer Iván és Kocsis Zoltán, mi sem természetesebb, egymástól radikálisan elütő módon képzeli el Bartók műveinek lemezösszkiadását.

 • Zizu újra a pályán

  Orbán Viktor a múlt héten, Tusnádfürdőn a kormány "nyílt és szervezett politikai hazugságairól", meg az ellene való összpolgári fellépésről beszélt. Egyazon lendülettel nagygyűlést hirdetett szeptember 23-ára,

 • Egy város a teljes (ideg)összeomlás szélén

  Riadt arcú turisták a Jászai Mari téri villamosmegállóban angolul kérdezik az ott posztoló sárga mellényes asszonyt, hogy juthatnak a Délibe. A BKV utastájékoztatásra kirendelt szakdolgozója tesz egy bizonytalan kézmozdulatot, és azt mondja: "ávtobusz".

 • Hentes és mészárlás - Kambodzsa: a múlt bezárul

  Mégsem kell bírái elé állnia a Vörös Khmer egykori katonai parancsnokának: hiába lett volna Ta Mok a kulcsfigurája az 1975-79 közötti népirtás ügyében lassan mozgásba lendülő nemzetközi bírósági eljárásnak, neki már nem kell elszámolnia tetteivel, amelyek minden bizonnyal kimerítik a népirtás fogalmát.

 • Ugrál a protugál - Népbarátok az unióban

  Az Európai Bizottság populista üzemmódba kapcsolt: roamingtarifát szabályozna hatóságilag, a jegyárakkal trükköző fapadosok fejére koppintana, nekimegy a luxusprofitozó energiaszolgáltatóknak. Mi történt a piaci liberálisnak tartott José Manuel Barrosóval?

 • Mehr Licht! - Tanyavillamosítás

  Közel két éve a Parlament előtti petróleumlámpás demonstráció szembesítette a kormány és a közvélemény fogékonyabb részét azzal, hogy a tanyavilágban több tízezren máig villany nélkül élnek. Bár egy homokhátsági kutatás eredményei tavaly április óta ismertek, a probléma kezelése még nem kezdődött el.

 • Randevú a boncasztalon - Átszervezett kulturális intézmények

  A kormány június végén gyakorlatilag átszabta a magyar kulturális intézmények térképét "az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról" szóló határozatával. Miközben egy táblázatban egymáshoz rendelt gőzekét és ezüstkanalat, bizonyos intézményeket ki-, másokat bevont a költségvetési szervek körébe, a részletek kidolgozását és a végrehajtást az Oktatási és Kulturális Minisztériumra (OKM) bízta.

 • A tű fokán - Viták a vatikáni szerződés felülvizsgálatáról

  Közgazdászokból, szociológusokból és egyházpolitikai szakemberekből álló bizottságot hozott létre a kormányzat az Apostoli Szentszékkel 1997-ben kötött nemzetközi szerződés tapasztalatainak értékelésére. A szeptemberre tervezett jelentés olyan kényes témákat érint, mint az egyházi iskolák támogatása vagy az egyszázalékos felajánlások szétosztása.

 • "Szia, bajnok!" - Kovács Ágnes úszó

  Két és fél évesen vitték le a szülei a Sportuszodába - tanulni, és ez lett belőle! Olimpiát, két vb- és hét Eb-aranyat nyert - eddig.

 • "Mégiscsak te vagy az apám!" - Orlando Bloom színész

  29 éves brit színész - két-három millió dollárt tesz zsebre filmenként. A letölt-hető képernyővédők közül az ő képe a legkeresettebb. Rajongói szerint játszani is tud, a kritikusok más véleményen vannak. A Gyűrűk Ura trilógia, a Sólyom végveszélyben, a Trója sztárja most A Karib tenger kalózai 2-ben csörgeti Pesten a kardot.

 • A felnőtt Kosztya - A THEALTER Szegeden

  "Csak rutin és előítélet a mostani színház. Ha felgördül a függöny, és ezek a nagy tehetségek, a szent művészet papjai, egy háromfalú szobában, esti világításban azt utánozzák, hogyan esznek, isznak, szeretnek, járnak az emberek, hogyan hordják a kabátjukat; ha e bárgyú jelenetekből és mondatokból morált iparkodnak kicsikarni - azt a házi használatra szánt, közérthető, sekélyes morált; ha ezer változatban mindig ugyanazt, ugyanazt és ugyanazt tálalják elém - akkor én menekülök és menekülökÉ Új formák kellenek.

 • Gordianus csomók - Steven Saylor történelmi bűnregényei (könyv)

 • Nagyjelenetek

  Mihancsik Zsófia: Nincs mennyezet, nincs födém. Beszélgetés Nádas Péterrel

 • Közepén állok - Gabonakörök

  Ritka természeti jelenségek eredményei, ufó-leszállópályák nyomai, esetleg tréfás emberi alkotások - eleddig ezek a verziók merültek fel az első pillanatra rejtélyesnek tűnő agrárművészeti képződmények kapcsán.

 • Csákány a csládnak - Szabadtéri Bányászati Múzeum, Tatabánya

  Komárom-Esztergom megye székhelye olyan tipikus, kommunista Frankenstein-város, amit vonalzóval és csirizzel készítettek még a negyvenes évek végén néhány falu (Alsó- és Felsőgalla, Bánhida, Tatabánya) összeragasztásával.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • "Nem ránthattam be a féket" - Káldy Attila kerékpáros

  Napi húsz óra nyeregben, egy-két óra alvással, sivatag, hegy, préri. Ez vár arra, aki szintidőn belül akar beérni a Csendes-óceántól a keleti partra tartó 5000 km-es Race Across America (RAAM) kerékpárosversenyen, ahol etapok helyett nonstop küzdelem zajlik.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...