• MaNcs 18. évf. 31. sz. (2006. 08. 03.)
  Bajnai Zsolt

  Kötött pályán

  Az önkormányzati választások és a helyi sajtó

  Szűk két hónap múlva Magyarország mintegy háromezer településén helyhatósági választást tartanak. Az új önkormányzatok jelentős része azonban anélkül fog felállni, hogy a választók valóban megismerhették volna a jelölteket, az alternatívákat, netán a programokat, amelyek alapján mérlegelniük lett volna érdemes.

  2006 / 31
 • Modern Talking

  Ott a farka!

 • Mérő László: Maga itt a tánctanár?

  Tücskök zaja

  Mondják, el kéne mennem valahová vidékre, egy csendes faluba, ahol kipihenhetem az egész éves városi lét fáradalmait, stresszét. De nekem egy falu egyáltalán nem csendes, nyugalmas hely. Kukorékolnak a kakasok, ugatnak a kutyák, harangoznak, csobog a patak - azt még éjszakára sem állítják le, nem úgy, mint a villamost.

 • Illatos fapados

  Büszkeségünk, a Magyar Államvasutak Zrt. pár napja a következőkről tájékoztatta szeretett utazóközönségét.

 • Tízveszély

  Az éves költségvetés tervezett hiánya Magyarországon sokkal több, mint pőre szám, inkább valami elvont fogalom, tán maga a matematizált néplélek.

 • Kongói választások - 32 nevük volt

  Történelmi fordulat, újrakezdés, ígéret és hasonló kifejezések cifrázzák a Kongói Demokratikus Köztársaságban (így nevezik hivatalosan) vasárnap lezajlott választásokhoz kapcsolódó híreket. Szép remények - nagyjából ennyit mondhatunk erről.

 • Kormányhuzat - Mit műveltek?

  Nincs két hónapja, hogy hivatalba lépett a második Gyurcsány-kormány; az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának végeztével áttekintjük intézkedéseinek, törvényhozási javaslatainak első hullámát.

 • Elhúzódó kárpótlási ügyek - Folyamatos múlt

  Tizennégy évnyi halogatás után idén várhatóan lezárul a kárpótlási folyamat legtöbbet vitatott fejezete, az életüktől és szabadságuktól politikai okból megfosztottak kárpótlási kérelmének befogadása. Az Antall-kabinet idején kezdődött történetet számos alkotmánybírósági bukta, ízléstelen politikai csörte színezi, az egymást követő kormányok döntései nemegyszer nemzetközi felháborodást váltottak ki.

 • Küzdelem a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségéért - Élénk helyezkedés

  Ha érvényesül a papírforma, ősztől új elnöke lehet a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB). Noha Schmitt Pál már évek óta legfelsőbb szinten pártpolitizál, a tagság csak a választások után csapott az asztalra.

 • "Az időmet akartam odaadni" - Cziboly Ádám önkéntes

  Három hónapig élt egy dél-indiai falu tizenegy tagú családjánál. Megpróbált kanál helyett kézzel enni, de a földre nem engedték leülni.

 • Fedélközben - Az EASA találkozója Budapesten

  Múlt hétfő óta negyven európai ország négyszáz építészhallgatója keresi az árnyékot és a hideg sört Budapest utcáin. Már amikor éppen nem a "Kassán", az utolsó magyar folyam-tengerjáró hajó fedélzetén heveri ki az előző éjszaka megpróbáltatásait.

 • OhmyNews - Az olvasó hangja

  "Az internettel meg tudjuk változtatni az újságírást. A 21. században bárki bármikor lehet riporter, írhat híreket, és ezeket megoszthatja másokkal" - nyilatkozta Oh Yeon-Ho, az OhmyNews alapítója 2004 nyarán a Guardianben.

 • Nikola Tesla, a feltaláló

  Mint a villám

  Augusztus végéig látogatható a Ludwig Múzeumban a Nikola Tesla munkásságának emléket állító technikatörténeti és kortárs művészeti kiállítás.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Szívességbankok - Megnyugtató, más logika

  Kamatmentes hitel - kezelési költség és kezes nélkül? Ezúttal nem egy megtévesztő pénzintézeti reklám, baráti VIP- lista, hanem a felélesztett falusi kalákakörök intézményesedett formái kínálnak hasonló feltételeket.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...