• MaNcs 18. évf. 32. sz. (2006. 08. 10.)

  Arányok és árnyak - A dél-libanoni háborúról

  Amikor a média naponta viszi el sok százmillió nappali szobába a tragédiák sorozatképeit, érthető okból könnyen a napi szörnyűségek hatása alá kerülünk, és nem akarunk mást, csak azt, hogy legyen már vége. Hogyne! Akad-e bárki is, aki ne ezt óhajtaná?

  2006 / 32
 • Zeidler Miklós: Pálya a magasban

  Á la carte

  Már az ókori olimpiai és peloponnészoszi játékok versenyzői is tudták: a fizikai próbatételek teljesítéséhez szükséges táplálék helyes megválasztása fél siker. A nehézatléták például elképesztő húskúrákkal, valóságos kalóriabombákkal erősítették magukat.

 • Egycsillagos távolnok

  Alku van. Nincs alku

 • Ez lesz

  Ha végignézzük az eddigi önkormányzati választásokat értékelő pártnyilatkozatokat, kiderül, minden induló győzni szokott, de legalábbis nagy sikert ért el.

 • Szoborpark

  "Nyilatkozatot fogunk közzétenni arról, hogy aki részt vesz a központi ünnepségen, az megtagadja '56 szellemiségét" - mondja Wittner Mária a Népszabadságban a forradalom 50. évfordulójának esedékes megünneplése kapcsán.

 • "Hangzatos szólamok helyett" - Raczky Pál, az ELTE tanszékvezetője az autópálya-régészetről

  A sztrádaépítkezéseket megelőző kötelező régészeti feltárások jótékonyan hatnak a tudományágra, a megszaporodott munka azonban újra felszínre hozta a problémákat is - állítja az ELTE Régészettudományi Intézete Õs- és Koratörténeti Tanszékének vezetője.

 • Türelem a határon - A készülő konvergenciaprogram

  Magyarország immár negyedszer fut neki az euróbevezetés menetrendjét rögzítő konvergenciaprogram megalkotásának. A korábbi változatokból a gazdaságpolitikai megalapozottság hiányzott, a mostaniból a végcél időpontját spóroljuk le.

 • A gépmester - Szilvásy György pályaképe

  *Államigazgatási karrierjének csúcsára ért, ugyanakkor életében először politikai kulcspozíciót is vállalt. Útja nem szükségszerűen, mégis logikusan vezetett a kancelláriaminiszteri székbe. Volt és jelenlegi munkatársai egybehangzóan a magyar közigazgatási kar egyik legjobb szakemberének tartják.

 • Álmok és számok - Budapesti olimpia

  Lelkes a gyanakvó sajtó, hallgat a cinikus közgazdász. Sehol egy kritikus cikk, kételkedő elemzés. A hazai ötkarikás játékokért lobbizó civil Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) jó munkát végzett: igaz, egyszerűbb hinni abban, hogy "újra büszkék lehessünk", mint kockás füzetben bonyolult számításokat végezni.

 • "Nekem nem homályos" - Hiller István oktatási és kulturális miniszter

  Két héttel ezelőtti számunkban érzékeltettük azt a fejetlenséget, amit az államháztartás hatékony működése címszó alatt hozott kormányhatározat idézett elő a kultúrában (Randevú a boncasztalon, Magyar Narancs, 2006.

 • Dobom a sárgát - Dopping a Tour de France-on

  Amikor legutóbb nagyobb terjedelmet szenteltünk az országúti kerékpársportnak, úgy kezdtük: "Újabb doppingbotrány..." Nos, nyilvánvaló: elírtuk magunk elől! Mégis milyen snassz most így kezdeni: Minden eddiginél újabb doppingbotrány.

 • Tünetvadászok - Orvosok és betegek az interneten

  Az internetes keresőprogramokba beütött szavak között előkelő helyen állnak a betegségekre, tünetekre vonatkozó találatok. Még a ritkább testi és lelki bajokra keresve is tallózhatunk a magyar nyelvű tájékoztatók és szakmai anyagok között.

 • Hamut is mamut

  Őslénytani fejlemények

  Mamutcsalád a Balaton mellett, magyar dinók - hogy csak néhányat említsünk a közelmúlt paleontológiai szenzációiból. Lassan hazánk is helyet követel magának a nemzetközi őslénykutatás térképén.

 • cyberhírek

  cyberhírek

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...