• MaNcs 18. évf. 34. sz. (2006. 08. 24.)

  Le a földre - Az olimpia finanszírozása

  E lap két héttel ezelőtti száma kimerítő részletességű cikket közölt a budapesti olimpiáért indított mozgalomról (lásd: Álmok és számok, 2006. augusztus 10.).

  2006 / 34
 • Felelőtlenek 2

  A parádéval kísért katasztrófára eddig kizárólag felháborító s csupán a dolog mélyen tragikus voltára tekintettel nem kacagtató válaszok születtek a feltoluló kérdésekre.

 • Felelőtlenek

  Ez így komolytalan. Nagyon régóta már. Hogy mivel és mikor kezdődött? Témánk szerint - az euró bevezetése és a Brüsszelnek szeptember elsején leadandó magyar konvergenciaprogram (amely az euróbevezetés feltételeinek a megteremtését foglalja össze) - tekinthetjük kiindulópontnak a nagyobb pártok asszóit az uniós csatlakozásról.

 • A betegszállítás önállósítása - Mentő szándék

  Augusztus elején az egészségügyi miniszter bejelentette: az Országos Mentőszolgálatról (OMSZ) azonnali hatállyal leválasztja a betegszállítási feladatokat. E lépésre azonban nem csak az OMSZ vezetőjének lemondása miatt kell várni még legalább jövő januárig.

 • Listaállítási affér a fővárosi SZDSZ-ben - Rugalmatlan elszakadás

  Az önkormányzati listaállításon jóval túlmutatnak, az SZDSZ jövő tavaszi tisztújítását célozhatják azok a pozíciócsaták, amelyek három hete törtek ki a párt budapesti szekciójában, miután a főpolgármester egyik eddigi bizalmasa a sajtóban megtámadta Demszky Gábor csapatépítési terveit.

 • A közszolgálati bérrendszer átalakítása - Kilóra mérik

  A kormány a hatékonyság növelését és az állami szolgáltatások javítását célozva kívánja átalakítani a közszolgálati dolgozók bérrendszerét. A köz- és a versenyszféra logikája közti különbség és a nemzetközi tapasztalatok kevés sikerrel kecsegtetnek.

 • Próbaper a Magyar Közút Kht. ellen - Járatlan úton

  A Békés megyei Medgyesegyháza önkormányzata a bírósághoz fordult a környék közútjainak katasztrofális állapota miatt. A próbaper kimenetele megjósolhatatlan. Már ha lesz per.

 • Az egyház és a jobboldal - Ki a kereszténydemokratább?

  Bár nemigen mondja senki, a Magyar Szolidaritás Szövetségében két kereszténydemokrata párt működik. Együtt jár ez a katolikus egyház parlamenti képviseletének erősödésével? S ha igen, vajon a Fideszen vagy a KDNP-n keresztül akar a klérus határozottabb ideológiai-gyakorlati befolyást szerezni?

 • "Sokan tiltakoznak majd" - Such György, a Magyar Rádió elnöke

  Egyéves interregnum után a Magyar Rádió kuratóriuma rádióelnöknek választotta lapunk egykori munkatársát, aki a liberális időkben Orbán tanácsadója volt, dolgozott a Magyar Hírlapnak, mielőtt a köztévé alelnöke, majd az üzleti szférában érvényesülő kommunikációs szakember lett.

 • "Még hogy én?" - Roberto Benigni színész, rendező

  Az élet szép alkotójaként learatott minden babért: az Oscar-gálán a széksorok tetején ugrándozott, a cannes-i díjkiosztáson leborult a földre a zsűrielnök Scorsese elé, és csókolgatni kezdte méregdrága bőrcipőjét.

 • Katasztrofális tűzijáték - Ünnep és halál

  Legalább négy halott, több száz sebesült - ennyi a "szokásos" augusztus 20-i tűzijáték mérlege. A katasztrófa jórészt a körülmények úgymond szerencsétlen összjátéka miatt következett be - ám ezek közül nem hiányozhattak az emberi eredetű mulasztások és hibák sem.

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...