• MaNcs 18. évf. 35. sz. (2006. 08. 31.)

  Tar és kamu? - Válasz Jávor Benedeknek

  Jávor Benedek erdők iránti elkötelezettségét nem vonjuk kétségbe, mégis úgy gondoljuk, hogy indokolatlanul zúdítja az erdésztársadalomra kemény kritikáját (lásd: Bizony, tar és kamu, Magyar Narancs, 2006. június 22.).

  2006 / 35
 • Nagy zsákmány - Állam és egyház viszonyáról

  Az aktivisták egy része elképedve hallgatta a keleti végek egyik szocialista képviselőjelöltjét, amikor csöndesen megemlítette nekik, hogy kétmillió forintot ajándékozott a katolikus egyháznak. Nem kellett persze indokolni, értette mindenki: semlegesíteni akarta a kampányban a papokat.

 • "Ezt küldi neked Slota!"

  - kiáltotta valaki a diószegi éjszakában, s négy szlovák összevert, összerugdosott egy magyar fiút, akit aztán két törött bordával és belső vérzésekkel szállítottak a galántai kórházba.

 • Hárítok, János

  A legutolsó közvélemény-kutatások egyöntetűen a Fidesz jelentős előretörését mutatják, mi több, a Szonda-Ipsos szerint Budapesten is hátrányba került a koalíció.

 • Darfuri válság - Tehetetlenül

  2004 őszén kezdte komolyan venni a külvilág az akkor már jó másfél éve zajló darfuri vérengzéseket, de aztán a délkelet-ázsiai cunami végképp elterelte a nemzetközi érdeklődést erről az alig megközelíthető vidékről.

 • "Egy léha film" - Nemes Gyula rendező

  A Moziünnepen bemutatkozó filmje, az Egyetleneim a legjobb első film, és a kritikusok díjáért versenyez Velencében.

 • Kenyér, szerelem, csokoládé... - Pedro Almodóvar filmrendező

  Kétévente menetrendszerűen bevonul Cannes-ba egy új filmmel. Arany Pálmát azonban még nem nyert sosem. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, a Matador, a Kötözz meg és ölelj!, a Kika, a Mindent anyámról, a Beszélj hozzá Oscar-díjas, köztudottan meleg, 57 éves rendezőjének új alkotása, a Volver a Moziünnepen startol a magyar mozikban.

 • Moziünnep - Depardieu sem áll be mozijegyet kezelni - Didier Dutour szervező

  Idén harmadszor van országos Moziünnep. A négynapos dzsembori eredetéről és helyi sajátosságairól a rendezvény magyarországi meghonosítóját kérdeztük.

 • "Majd helyrepofoz" - Tiken Jah Fakoly

  Ökölbe szorított kézerdő a levegőben, s a többezres tömeg elszántan és önfeledten zengi Fakolyval: "Afrika!" Nem lenne ebben a jelenetben semmi rendkívüli bármelyik nyugat-afrikai országban, hiszen az elefántcsontparti énekes, Tiken Jah Fakoly lemezei félmilliós példányszámban kelnek el arrafelé.

 • Közlemény - Távolodni

  Kedves olvasóim, alulírott úgy döntöttem a nyáron, hogy a Magyar Narancs zenei szerkesztését szeptember elsejétől másra hagyom.

 • "Korszakot váltok" - Rába Roland színész

  Caligulaként tűnt föl legutóbb a most 32 éves művész. Négy éve a Krétakör tagja, benne is van szinte minden előadásukban. Előtte a Katonában játszott, és persze filmezik is.

 • Biotechnológiai kilátások

  Agykereskedelem

  Ami az informatika volt tíz évvel ezelőtt, az most a biotechnológia: a szép jövő ígérete. Még Szegeden is.

 • Plútó - A kiszekált bolygó

  Szegény Plútó, alig hetvenhat évvel felfedezése után máris kikerül a bolygók kanonizált sorából - éppoly alkalomszerűen és önkényesen, ahogy bekerült oda.

 • cyberhírek

  cyberhírek

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...