• MaNcs 18. évf. 4. sz. (2006. 01. 26.)

  A legnehezebb mesterség - A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körleveléről

  A magyar katolikus egyház nagy bajban van. Csak a jóakaratú és toleráns magyar társadalom együttérzése segíthet rajta. Ez a következtetés vonható le az MKPK Imaév a nemzet lelki megújulásáért című körleveléből, amit január elején hozott nyilvánosságra a püspöki kar.

  2006 / 4
 • Sajó László: Öt és feles

  Borfeusz az alvilágban (Bormuda-háromszögek 4.)

  Nem, még nem Aquincum, Buda messzire van - vackáról, a Terézvárosból egészen az ötödik kerületig merészkedett K. Dezső. Bizony, a belvárosban is vannak pinceborozók, lőn lőre. S mert az alászálláskor épp az magyar kultúra napja (csupa nagybetűvel), vitt lánglelkében kis rőzse-dalokat (kellett is, kurva hideg volt), s vitte jó barátait.

 • Modern Talking

  Az igazi nyelvrontók

 • A fényes ásvány - Ibrahim Rugova halott

  Inkább volt jelkép, mint élő valóság. Õ testesítette meg hazájának minden tragikus ellentmondását és paradoxonát. Még az öltözködése is erős jelképes tartalommal bírt. A hobbija is: a szülőföldjén fellelhető ásványokat gyűjtötte.

 • Pozitív, pozitívabb

  A kampánybéli ígérgetésekről hol dühösen, hol lesajnálóan szokás szólni; tagadhatatlan, hogy ilyenkor valamennyi politikai erő honfitársaink befolyásolhatóságára épít. De a blöffölésnek van egy másfajta logikája is, ami nem a szavazókat, hanem az ellenfelet célozza.

 • Összejárnak

  Figyelték Dávid Ibolyát? Az MDF elnök asszonya, midőn üdvözölte a választások időpontját, mit április 9-ében és 23-ában jelölt meg a köztársaság elnöke, s midőn ezzel maga is lecsatlakozott az üdvözlők népes táborához - egy egész rakás pártelnök rázott ekkor kezet az Időponttal, szervusz, kérlekalássan, örülök, hogy látlak!

 • Nemzet és alkotmánymódosítás - Záhonyra futottak

  A kormány a tél elején alkotmánymódosítási tervezetet terjesztett a parlamenti pártok, majd a határon túli magyarok szervezeteinek képviselői elé. Bár a külhoni magyarok és az anyaország viszonyát rendezni kívánó javaslat elfogadására konszenzus hiányában vajmi kevés az esély, a kezdeményezés történetét nem érdektelen áttekinteni.

 • A Budapesti Riport lapcsalád

  Tavaly év végén, nem sokkal azután, hogy az egyik legtőkeerősebbnek tartott médiagigász, az Axel Springer a veszteségek miatt bezárta a Reggelt (a lapnak ma csupán online kiadása működik), óriási példányszámú, színes fotókkal illusztrált, jó minőségű papírra nyomott ingyenes magazinok leptek el néhány kormánypárti vezetésű magyarországi várost.

 • Liberális kampánynyitó - 8 és nem fél

  Múlt vasárnap kampánynyitó küldöttgyűlését tartotta az SZDSZ a Budapest Kongresszusi Központban. A küldöttek megszavazták a liberális párt terjedelmes választási programját, és egyszersmind soraik közé fogadták Kóka János gazdasági minisztert.

 • Messiásvárás a magyar fociban - Csányinak jönnie kell!

  Elismert gazdasági szakembert keresnek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megüresedett elnöki székébe. A baj nagy, az idő pedig rövid, hiszen a horvátokkal közösen pályázunk a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

 • "Egy lelki asszony"

  Nagy Zsuzsa hajléktalan

  A Bertalan Lajos utcai villamosmegállóból ismerem. Arra kért, hogy hadd mondja el az élettörténetét, mert "túl nagy teher" neki. Megbeszéltük, de aztán hosszú ideig nem láttam. Nemrég viszont azzal fogadott, hogy vett egy lakást (amiről utóbb kiderült, hogy ház), és így már valami jót is mesélhet.

 • A középosztály hőse - Matt Dillon színész, rendező

  Tizenhat évesen bukkant fel a kamera előtt. Ma úgy adja elő magát Cannes-ban, mintha ő lenne Al Capone. A Drugstore Cowboy, a Rablóhal, a Kívülállók, a Vad vágyak, a Halálcsók, az Érzéki csalódás, az Albínó aligátor negyvenkét éves sztárja most a Tótumfaktum című filmben domborít.

 • Debreceni páros - Csányi és Vidnyánszky a Csokonai Színház élén

  A 2006-tól a Csokonai Színház élére kinevezett két színházcsináló közép-európai távlatokban gondolkodva kívánja megreformálni a középmezőnynél is mélyebbre süllyedt debreceni színházi életet. Totális átalakítás - hirdeti a sok vitát kiváltott terebélyes pályázatuk, mely új színházépületet, regionális kereteket, nemzetközi fesztivált, színiakadémiát álmodott meg a cíviseknek.

 • A százéves dr. Hofmann - Megbélyegezve

  A tudománytörténet kevés népszerű vegyészt ismer. Csak a doktor az egyetlen, akiről minden tripező hallott, ha másért nem, azért, mert ott virít a képmása a Hofmann terméknevű LSD-bélyegen. Ismerik a sztorit a bizonytalanul hazabicikliző, beparázott kutatóról, aki saját magán tapasztalta meg a szer hatásait.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • A melegek és a turizmus - A szállodások nem kockáztatnak

  Noha világszerte egyre többen ismerik fel a melegeknek szóló turisztikai szolgáltatásokban rejlő üzleti lehetőségeket, Magyarországon egyelőre nincs olyan utazási iroda, amely figyelembe venné a célcsoport igényeit, tudomást venne létezésükről.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...