• MaNcs 18. évf. 41. sz. (2006. 10. 12.)
  Tamás Gábor

  Gyere tömegnek!

  A Magosz demonstrációiról

  "Üzletté, méghozzá zsíros üzletté válhat az EU-támogatások megszerzése egy vállalkozói kör számára, ha a potenciális igénylők szakmai felkészültsége hiányos."

  2006 / 41
 • Nem jár vízen

  Hogy ott folytassuk, ahol fent abbahagytuk: válság mindazonáltal még nincs. A gazdaság működik, járnak a villamosok, az állampolgárok dolgoznak, és amikor itt az ideje, adót fizetnek.

 • A zacc a hecc után

  Nagyjából múlt szerda estére derült ki, hogy az események inkább vicces fordulatot vesznek.

 • Brazília: Folt hátán folt

  Vagy tucatnyi latin-amerikai országban volt (vagy lesz) az idén parlamenti illetve elnökválasztás. A nagy izgalmakon talán már túl van a kontinens. Brazíliában sokáig úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma, és Luiz Ináció Lula (ez becenév) da Silva már az első fordulóban besöpri a szavazatok több mint ötven százalékát.

 • Orvosok vállalkozói szerződései: Színlelések

  A kórházi orvosok mostani érdekérvényesítő nekibuzdulásának (korábban is volt néhány) egyik gyújtópontja a színlelt szerződések felszámolása nyomán bekövetkezett vagy kilátásban levő keresetcsökkenés.

 • Fideszes tüntetéssorozat: Dumaforradalom

  Péntek, a legszebb őszi délután. A belváros máskor üres mellékutcáiban megfeneklett autóforgalmon át evickélünk a fideszes búcsújáró hely felé. Nemsokára kiderül, mi lesz az ultimátummal dacoló koalíció büntetése.

 • Bizalmi szavazás után: Visszametszés

  A háború megnyerése még messze van, Gyurcsány Ferenc számára az a dilemma, hogy a múlt héten megnyert taktikai csata, a bizalmi szavazás után belevág-e egy újabb kalandba, és a szocialisták kongresszusán rapid módon megszerzi-e a pártelnöki posztot.

 • A Magyar Televízió jövője: Rövid látás

  Szeptember elején úgy tűnt, valakik vadásznak rá, nem is okvetlenül az ellenzék soraiból. Ám a tévészékház ostroma után Rudi Zoltán elnöki pozíciója megszilárdult. Nem mintha az intézmény ettől még ne mehetne simán csődbe.

 • "Nem kozmetikáztunk" (Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára)

  Törvényt szegett-e a kormány áprilisban, amikor csak a választások első fordulója után közölte az államháztartásról szóló jelentést? Miért kellett változtatni az amúgy is magas hiánycélokon a választásokat követően?

 • Ha még csak az orvos... (Meryl Streep színésznő)

  Ötvenhét évesen a legünnepeltebb színésznő Amerikában - két Oscarral és a legtöbb jelöléssel (tizenhárom). Az ördög Pradát visel című filmet kísérte el a normandiai Deauville filmfesztiváljára.

 • Stirlitz-legendárium: Men In Black

  Már két hete szerepel a Filmmúzeum műsorán A tavasz tizenhét pillanata, a 70-es évek tán legemlékezetesebb, hatását tekintve legmaradandóbb, ráadásul szovjet tévészériája.

 • Nők a rács mögött: "Társadalmi veszélyességük nulla"

  Megroppant kapcsolatok, rendszertelen kapcsolattartás az otthon maradottakkal. Szabadulás után szinte csak azoknak van esélyük, akik mögött ott a család.

 • Habitat-otthonok: Önkéntes alapokon

  Szarvas, a város határa. Amerikai angolsággal beszélő vidám emberek dolgoznak az épülő sorház tetején. Többek között kaliforniai börtönőr, texasi tanár és ohiói ügyvéd építi magyar rászorulók házait.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...