• MaNcs 18. évf. 6. sz. (2006. 02. 09.)

  Fertőzésveszély

  Mielőtt dacosan szembeszállunk az iszlám radikalizmussal, és megvédjük tőle a szólás szabadságát, tekintsük át: miről és kiről is beszélünk. Most sem lenne célszerű, ha kollektivista kategóriákban gondolkodnánk. Nem, ez még juszt sem a civilizációk összeütközése. Vagy legalábbis nem úgy. Nem vallásháború.

  2006 / 6
 • Nomentana

  Közokirat-hamisítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el hétfőn nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség az ún. Nomentana - Gyurcsány Ferenc egykori cége - ügyében három fideszes képviselő (Deutsch-Für Tamás, Répássy Róbert, Szíjjártó Péter) feljelentése nyomán.

 • Lábuk alól a talajt - A termőföld mint vagyon

  Mi az: 111,6 méter hosszú, 24,5 centiméter széles, elvinni nem lehet, értéke viszont csaknem félmillió forint?

 • Operettország

  Két nagy kofferral ülök hajnali ötkor a buszon, a rotterdami fesztiválra megyek, meg a Berlinaléra, megvettem a szombati lapot, hogy megnézzem a Rachel Weisz-interjút, amiben elmondja, Szabó a világ egyik legnagyobb rendezője, és hogy milyen nagy öröm volt vele dolgozni (biztos forrásból tudom, hogy nem így volt).

 • Volt képük hozzá

  Mielőtt a tárgyra térne, szerző kénytelen elmerengeni egy régebbi találkozáson. 2002 tavaszán volt szerencsém az akkori dán egyházügyi miniszterhez, a konzervatív liberális Venstre Párt képviselőjéhez. A miniszter asszony nemcsak a dán lutheránus egyház államegyházi jogait és kiváltságait vette védelmébe, de már akkor szót emelt az "integrálódni nem akaró" muzulmán bevándorlókkal szemben.

 • Új alkotmánybírót választottak - Sólyom szárnyán

  Paczolay Péter hétfői bírává választása három okból is rendhagyó. Ez alkalommal nem volt sürgető "feltöltési kényszer" az Alkotmánybíróságnál, és a hagyományokkal szakítva nem várták meg a következő, júniusban aktuális üresedést sem, hogy párban jelöljenek.

 • Katolikus rádióadók Magyarországon - Az Úr hangjai

  Néhány hete szól a Mária Rádió, s ezzel immár három jelentős római katolikus adó működik hazánkban. Mit tudhatunk e rádiókról mi, laikusok?

 • Billegő körzetek - Budavár ostroma

  Az SZDSZ a pártba frissen belépett Kóka János gazdasági minisztert a főváros 1. számú választókerületében indítja, ahol 1990 óta csak jobboldali jelölt győzött az országgyűlési választásokon. A dübörgés itt önmagában kevés lesz, viszont siker esetén az ellenfél nem hivatkozhat pusztán a panelproli-effektusra.

 • Újabb per az M0-s ellen - Kockázatkedvelők

  Civil szervezetek bíróságon támadták meg az M0-s körgyűrű egy újabb szakaszának építési engedélyét. A tét ezúttal 70 milliárdnyi uniós támogatás sorsa. Az ott lakók szerint kutyába sem vették őket, a beruházó pedig felelőtlen, okvetetlenkedő helyieket lát.

 • Úgy hagyott Magyarország 3. - A bátonyterenyei kistérség - Tanulni, tanulni, tanulni

  A Mátra északnyugati lejtőitől a Cserhátig elterülő vidék lakói emberemlékezet óta "nehéziparosok" voltak, a környéken több mint száz éve nincs jelentős mezőgazdasági tevékenység. Az itt élők többségének megélhetését elsősorban a bányák, illetve az idetelepülő üzemek biztosították.

 • "A mobilszolgáltatók nagyon nem szeretik" - Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke

  Tavaly a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összesen több mint 250 millió forintnyi bírságot rótt ki a szektor szolgáltatóira. A Narancs a hírközlési szabályozás hazai és európai uniós hátteréről Pataki Dániel elnököt kérdezte.

 • "Beleizzadunk" - George Clooney színész, rendező

  A legfontosabb kategóriákban Oscarra jelölt Good Night and Good Luck író-rendezőjeként, valamint a Sziriana motorjaként többé nemcsak szívtipró, hanem az amerikai filmművészet és társadalmi párbeszéd fontos, hangadó alakjává vált.

 • Temetve él

  Halász Péter a saját ravatalán

  A magyar színház egyik legnagyobb hatású egyénisége megrendezte önnön gyászszertartását, hogy közösen élhessünk át valamit, amit így még soha.

 • "Közös buli volt" - Skaliczki László szövetségi kapitány

  Az athéni negyedik hely után minimum érem közeli helyezést vártunk férfi kézilabdázóinktól a svájci Európa-bajnokságon. Ám ha nincs Pérez, ha Nagy László halványabb a szokottnál, ha közbejön néhány sérülés és még sorolhatnánk.

 • Téli olimpia - Torino - Hidegek harca

  Ez a huszadik. Február 10-26. között hét sportág, nyolc versenyszínhely, 82 szám: lesz miért izgulni, nyilván. Ráadásul a további adatok is ígéretesek: több mint 80 ország, 2500 versenyző és 1,5 millió néző csak helyben.

 • Bioetanol - Szeszkazánok kora

  Bush, a méltán népszerűtlen amerikai elnök a múlt héten jelentősen meglepte a világot - számos ötlete (a matek- és a fizikaoktatás fejlesztése, a hidrogénmeghajtású autók kifejlesztése) mellett többek között bejelentette: az alkohollal az üzemanyagok között is komolyan számolni kell.

 • cyberhírek

  cyberhírek

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...