• MaNcs 19. évf. 50. sz. (2007. 12. 13.)

  "Sok hibát követtem el" - Kóka János, az SZDSZ elnöke

  A gazdasági tárca éléről a napokban leköszönt liberális politikust pártja kilátásairól, a liberális program kormányzati képviseletéről, a házáról, a szociálpolitikáról és persze minisztersége tapasztalatairól kérdeztük.

  2007 / 50
 • Az Új Többség

  Nehéz munka az enyém Nehéz munka az enyém Mi vagyunk az Új Undokak. (Karinthy) A nagy vonatvezető bejelentette: az általa vezetett szakszervezeti liga, így jelesül az általa vezetett vasutas-szakszervezet december 17-én (az egészségügyi törvény országgyűlési végszavazásának napján) általános sztrájkot kezd, éspedig meghatározatlan időre, illetőleg addig, amíg a kormány bizonyos kérdésekben vissza nem vonul.

 • Maga itt a tánctanár? (Az elvek ereje)

  Valamikor ifjúkorom hajnalán egy házibuliban összejöttünk egy lánnyal. Szépen haladtunk a mindkettőnk által kívánt végkifejlet felé, de egyszer csak a lány megszólalt: "Ja, én profi vagyok. Én ezt csak pénzért csinálom.

 • Archívumunkból

  Modern talking (Leóék macskája)

  2007. december 13-i lapszám

  Levelet hozott a szerver. Ezt írja a kedves ismeretlen: "Tisztelt Nádasdy Úr! Már régen zavarja a fülemet a jelenség, de most végre találtam valakit, aki illetékes a témában, és példára is leltem az egyik írásában.

 • Hivatalon belül

  Hétfőn (most: 2007. december 10.) nyilvánosságra került: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség "bűncselekmény hiányában" nem emel vádat E. Zsanett megerőszakolásának (2007. május 4.) ügyében. Körülbelül avval az indoklással, hogy eddig sem derült ki semmi, és biztosan eztán sem fog.

 • A semmin nem lepődik meg senki

  Múlt szombaton a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség bemutatta Erős Magyarország című programját. Majdnem százoldalnyi, ízlésesen tördelt kiadvány. Mit ad isten, éppen akkor került elő, amikor óriáscsizmában közelg december 17.

 • Oroszország választás után - Putyinisztán

  December 2-án ötödször tartottak parlamenti választást a Szovjetunió felbomlása után függetlenné vált Oroszországban. Mit ád isten, kiütéssel nyert a Putyin elnököt támogató Egységes Oroszország párt. Ha csak annyit tudnánk, hogy az urnák lezárta előtt három órával Csecsenföldön 94 százalékos volt a részvételi arány, míg Szentpéterváron 38, már joggal gyaníthatnánk némi svindlit.

 • Amerikai rakétavédelem Kelet-Európában - Hogy tartsuk a jó Iránt

  December 13-án - Washington, Párizs és Moszkva után - Budapesten tartják azoknak az amerikai-orosz tárgyalásoknak az újabb fordulóját, melyek témája az amerikai rakétavédelmi rendszer elemeinek tervezett közép-európai telepítése.

 • Argentína új elnöke - A családban marad

  Pompa és lelkesedés közepette iktatták be hétfőn Argentína új elnökét. Az eseménynek családias hangulatot adott, hogy Cristina Elisabet Fernández de Kirchner a férjétől vehette át az államfői hatalmat jelképező kék-fehér-kék, napocskás vállszalagot és az ezüstfejű elnöki botot.

 • tévésmaci - Azóta is süntelen

  Hát, előkerültek régi barátaink váratlanul. De semmi ok az örömre.

 • étel, hordó - LEROY/AReNA PLaZA

  Annyi rosszat olvastunk az egykori ügetőpálya helyén megnyílt plázáról, hogy megesett rajta a szívünk. Persze nem akarjuk megsérteni az egykori hajtók, tippszterek, legkevésbé az örökös Turf-olvasók érzelmeit, de nyitva tartása óta annyian rúgtak már az Arena Plazába, hogy nincs kedvünk beállni a sorba.

 • csontzene - Karácsonyi ajándék

  A múltkor a zongoránál vettünk búcsút Schumanntól, aki éppen Bach koráljait tanulmányozta, és akinek Az éden és a péri (és nem préri, miként az időzavaros hallucináció miatt lapunkban megjelent!) című oratóriumát Simon Rattle dirigálta a múlt héten.

 • chili & vanilia - Csőben sült fűszeres narancs

  Marokkóban a narancs elképesztő. Olyan édes, hogy az ember már-már hajlamos azt gondolni, hogy pluszcukrot kevernek bele, pedig dehogy.

 • kulthírek

  kulthírek

 • Vitán felül - Szőllősy András, 1921-2007

  December 6-án elment Szőllősy András Kossuth- és Széchenyi-díjas zeneszerző, zenetudós. Munkásságát és személyiségét - az aktuális történelmi szituációtól függetlenül - egyedülálló szakmai konszenzus övezte, páratlanul egységes és kiegyenlítetten magas színvonalú életművéről azonban a szélesebb közönségnek kevés fogalma volt.

 • Kreatív szabotázs

  Jelentem: van színház-finanszírozási reformkoncepciója a Fővárosi Önkormányzatnak. A negyvenoldalas dokumentumot a Közgyűlés elfogadta - már csak meg kell csinálni. Ez sem lesz könnyű: anynyira átfogó, hogy nem sok konkrétum következik belőle, és a tehetetlenségi nyomaték és a lejáró szerződések hamarosan okafogyottá, sőt lehetetlenné tehetik: a kreatív szabotázs ideje jött el.

 • America's Cup - Botrány a "kanna" körül

  Bírósági idézésre vár két milliárdos, Larry Ellison és Ernesto Bertarelli. Az Oracle alapítója és a Serono biotechnológiai vállalat egykori tulajdonosa azon kapott hajba, hogy van-e joga elindulni egy spanyol klubnak a világ legpatinásabb vitorlásversenyén, avagy sem.

 • Robogó Józsefváros - Kismotor és mézesmadzag

  A nyolcadik kerületieknek még a nyáron volt szerencséjük üdvözölni a Robogó Józsefváros elnevezésű programot. A július 22-én elindított kezdeményezés lényege, hogy olcsóbban juthatnak robogóhoz azok, akik a VIII.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...