• MaNcs 22. évf. 50. sz. (2010. 12. 16.)
  Interjú

  "Ha lépéseket kell tennünk, megtesszük"

  Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

  Az egyik utolsó független intézmény vezetője a monetáris politika mozgatórugóin kívül a kormány és a jegybank szembenállásának természetéről és személyes szerepvállalásáról is beszélt a Narancsnak.

  2010 / 50
 • Rudas János

  Nyert csaták, vesztett háborúk

  Miért marad velünk Orbán Viktor az idők végezetéig?

  Másként szeretném megközelíteni - a szokásos politikai elemzésekhez képest - azt az új rendet, a Neue Ordnungot, amely mostanában van kialakulóban, és főképpen Orbán Viktor személyéhez kapcsolódik. Négy kérdést, témát szeretnék föltenni, fölvetni - az egyértelmű válaszadás oly csábító és szokásos igénye nélkül.

 • Pauler Tamás

  A vég kezdete

  Miért fog megbukni Orbán Viktor?

  A magyar belpolitikában 2010 a Fidesz mindent elsöprő győzelméről szólt: kétharmados választási győzelem, totális diadal az önkormányzati választásokon, a politikai napirend lényegében kizárólagos formálása. Az ellenzéki pártok vagy bénultak, vagy érdektelenek.

 • A szőnyeg alá - Mit kezd a hajléktalan emberekkel a főváros vezetése?

  "Leszedettem a vadplakátokat, graffitimentesítettünk, szigorú ebrendeletet alkottunk, felléptünk az illegális szemetelőkkel szemben, hajléktalanokat lakoltattunk ki médiavisszhang nélkül" - dicsekedett Tarlós István néhány évvel ezelőtt egy interjúban.

 • Az önbeteljesítő jóslat

  Külügyminisztériumi reagálás a civil kritikára

  "Egyértelmű, hogy az uniós tanácsi elnökség menedzselését képtelenség lesz elválasztani a belpolitikai színtéren zajló rendszerszerű átalakítástól. Az európai és a nemzetközi média figyelmét nem lehet elterelni a jogállamot aláásó kormányzati akciókról semmilyen kommunikációs manőverrel és imázsépítéssel az elnökségi periódus alatt sem.

 • A birnami erdő

  Az elmúlt bő fél évben Magyarország a felismerhetetlenségig megváltozott. Eddigi - az Alkotmányában és törvényeiben is rögzített - államszervezeti ideáljának, a számos érdeket artikuláló, azokat óvatosan kiegyensúlyozó, a magukat vesztesnek érzők számát minimalizálni próbáló, a kölcsönös kompromisszumokra alapozó demokráciának befellegzett.

 • Öt és feles

  Angyalföldi üdvözlet

  A Főnök a Podmaniczky utcán autózik. Terepjáró. Autórádióján karácsonyi zene szól, "dzsingobell". A Főnök úgy néz ki, mint egy főnök. Fiatal, jóképű. Farmer, márkás sportcipő, póló. Cigaretta, Marlboro. A Női éjjeli menedékhely előtt már sokan ülnek, papundeklin és műanyag szatyrokon.

 • Csak semmi politika!

  Válámi ván

  Pragmatikus, a jogállamiságra mint eszközre, nem pedig mint alapértékre tekintő közgazdászok nem azon sápítoznak manapság, hogy mit művel a kormánytöbbség a jogainkkal, azt meghagyják a jogvédőknek. Inkább azért ráncolják a homlokukat, hogy hol maradnak a sokunk által szükségesnek tartott, a kétharmaddal és a töretlen választói bizalommal az eddigieknél nagyobb eséllyel megvalósítható strukturális reformok.

 • A jobb lázadása

  Jób és a szegénység

  "Immár kenyeremmé vált a sóhajtozás, s mint a víznek árja, ömlik a panaszom. Mert rám szakadt, amitől rettegtem, s amitől féltem, osztályrészem lett. Nincs nekem nyugalmam, nincsen békességem, még meg sem nyugodtam, máris új baj ért" - szólt Jób, a hamuban ülve, hét nap és hét éjszaka hallgatása után, időnként megvakarva viszkető hátát egy cserépdarabbal.

 • Ingyenebéd

  Az ellenzékiség ára

  A közelgő karácsony alkalmából arról szeretnék írni, hogy az emberek közötti bizalom és összetartás milyen csodálatos dolog. És erről is fogok - csak éppen az ellenkező irányból közelítek. Venezuela egzotikus példáján azt vizsgálom, hogy milyen rossz az ellenségeskedés, és hogy milyen szomorú következményekkel jár a politikai megosztottság és az elnyomás.

 • Pálya a magasban

  Kemény nyugdíjasok

  Fiatalabb koromban, amikor családi körben akármilyen összefüggésben szóba került a nyugdíj kérdése, én általában gúnyosan mosolyogtam, apám pedig erre sosem mulasztotta el megjegyezni, hogy majd ha én is negyven fölött leszek, nem fogok mosolyogni.

 • "Olvasói levelek"

  Étel, hordó Magyar Narancs, 2010. december 2. Tisztelt Szerkesztőség! Nagy örömömre szolgált, hogy a december 2-i lapszám Snoblesse Oblige rovatában megjelentek szerint az általam is kedvelt Harapó Mókus nevű étterem, annak konyhája elnyerte munkatársuk tetszését.

 • Afrikai diktatúrák - Bokszolni könnyebb

  A 60-as években a gyarmati igától megszabadult fekete-afrikai országok közel fél évszázados története azt mutatja, hogy sokkal könnyebb az átmenet egy demokratikus rendszerből a diktatúrába, mint fordítva. Az is igaz viszont, hogy a teljhatalmat megszerezni sokkal könnyebb, mint megvédeni.

 • Interjú

  "Próbára teszi az egész demokratikus berendezkedést"

  Timothy Besley közgazdász a politikai gazdaságtanról

  A London School of Economics professzorával azután beszélgettünk, hogy átvette a Rajk László Szakkollégium Neumann-díját. Miről szól a "nyugati" politikai gazdaságtan, milyen szerepet játszanak a normák, az alkotmány, a sajtó és a független szabályozók a demokratikus társadalmakban?

 • Illegális bevándorlók Párizsban - Várakozó dossziék

  Illegal, clandestino, sans-papiers - az Európai Bizottság 2005-ös becslése alapján az EU (akkor) 25 országában 4,5 és 8 millió közé tehető az érvényes tartózkodási engedély nélkül élők száma. Az illegális bevándorlás ellen nagy erőket mozgósító EU egyetlen állama sem ratifikálta a migránsok jogairól szóló 1990-es ENSZ-egyezményt, miközben az utóbbi évtized "megszorító" intézkedései folyamatosan gyártják a bizonytalan státuszú polgárokat.

 • Kik minősítik Magyarországot? - A törvényerejű nénik

  Miután a Moody's és a Standard&Poor is a legalacsonyabb befektetési kategóriába (BBB-) minősítette le a magyar államadósságot, a magyar sajtó előszeretettel használja a bóvli kifejezést a következő minősítési szintre.

 • chili&vanília - Borsos, mézes: panforte

  Szó szerint azt jelenti: erős kenyér, amely kifejezés elsősorban a fűszeres ízre utal (eredetileg "panpepato"-nak, azaz borsos kenyérnek is nevezték, amely nem az árára, sokkal inkább a nagyvonalú borshasználatra utal).

 • étel, hordó - TAJTÉKOS NAPOK

  Hirtelen nem tudnánk olyan típusú vendéglátóhelyet mondani, amiből ne akadna legalább egy a Ráday utcában. A Boris Viannak tisztelgő Tajtékos napokat elsőre zenés szórakozóhelynek mondanánk, hiszen ajánlójukban a zene dominál: "Az ötlet egy zongorával és Boris Viannal kezdődött.

 • tévésmaci - Az oroszlán háza

  Amikor Sztupa és Troché elmentek síelni, Sztupa Chopokra, Troché Cortinára, mindenki követte a példájukat, "mafa úr Dobogókőre látogatott, én az Eurosportra, a törökőriek maradtak Törökőrön - csak ide nem jutott senki.

 • mi a kotta? - A törpe Almája

  "Mindennek ellenére gazdag volt és mindenekfölött szép" - ezekkel a szavakkal sommázta életútját a XX. század tán legvonzóbb intellektuális nagy- és szépasszonya, Alma Mahler (1879-1964, képünk mutatja), aki a kor számos kiemelkedő művészének ideáljaként és élettársaként is megőrizte szellemi autonómiáját.

 • rés a présen - Maszat-hegy doszt - Galambos Péter (Galamb) televíziós és szinkronszínész

  rés a présen: Szinkron- és tévészerepeid mellett a hangoskönyv-"mozgalomban" is részt vállalsz. Miért? Galambos Péter: Nagy kaland színészként, hangként nekiveselkedni egy 250 oldalas műnek, hogy egységesen, élvezhetően megossza az ember a hallgatósággal, pláne az olyanokkal, akik esetleg az adott műnek nagy rajongói.

 • kulthírek

  WOJNAROWICZ VIDEÓJA: MÁSHOL David Wojnarowicz Fire in my Belly című videóját, melyet katolikus szervezetek tiltakozása miatt eltávolítottak a washingtoni National Portrait Gallery Hide/Seek című kiállításáról, a New York-i New Museumban mutatják be január 23-ig - ráadásul nem is rövidített, hanem teljes, 13 perces változatában.

 • könyv - GORÁCZ ANIKÓ: FORRADALMÁROK - AZ ÚJ ÉVEZRED ROMÁN FILMMÛVÉSZETE

  Vajon létezik-e teljesen előzmények nélkül valami? Igazat mondott-e Julius Caesar, amikor ilyet szólt: Jöttem, láttam, győztem! S ha már a híres római bejelentkezett, tán annyit felidézhetünk, hogy a hetvenes évekből emlékszünk néhány olyan, nagy európai produkcióban forgatott szandálos (vö.

 • tér - DEBRECENI EMLÉKKERT

  Miért húz kondenzcsíkot a repülő? Mert a kondenzcsík nem húzhatja a repülőt - ehhez a borzalmas vicchez hasonlóan eredeti megfejtés, hogy azért van minden debreceni képeslapon a Nagytemplom homlokzata, mert hátulról fotózva az egész sokkal rondább.

 • lemez - MOZART: A VARÁZSFUVOLA

  A karácsonyi szünetben Varázsfuvolát hallgatni ugyan elsőre eléggé közhelyes választásnak tűnhet, ám az erős jellem elbírja e balga látszatot, pláne akkor, ha egy klasszikus felvétel csábítja a műélvezetre. Merthogy William Christie 1995-ben rögzített Varázsfuvolája a legfrissebb klasszikus az opera tekintélyes diszkográfiájában: elegáns, a legapróbb részletig finoman kidolgozott, s hozzá tökéletes egyensúlyban mutatja a karmester csodazenekarát, a Les Arts Florissants együttesét, valamint a remekül válogatott énekesgárdát.

 • film - NARNIA KRÓNIKÁI 3. - A HAJNALVÁNDOR ÚTJA

  Clive S. Lewis 1950 és 1956 között írta Narnia hat részből álló krónikáit.

 • könyv - MARK HADDON: BUMM!

  Nyolc-tíz évesen egyáltalán nem tűnik irreális gondolatnak, hogy szüleink a tanárainkkal együtt egy másik bolygó szülöttei, de legalábbis gonosz és ronda idegen lények rabolták el őket, és mosták át agyukat, azért olyan furcsák.

 • lemez - VERDI LA TRAVIATA

  című operájának 1853-as velencei bemutatója után a zeneszerző ezt írta egy bizalmasának: "A darab tegnap este megbukott. Én tehetek róla, vagy az énekesek? Az idő majd eldönti." El is döntötte, meg nem is.

 • lemez - ELLIOTT SMITH: AN INTRODUCTION TO...

  Amikor 2003 egyik borongós októberi napján kiderült, hogy Elliott Smith kétszer is szíven döfte magát a fürdőkádjában, voltaképpen csak tettének brutalitása tűnt meglepőnek (majd pedig a hír, hogy valószínűleg nem is ő fogta a végzetes konyhakést).

 • Lemez - Nőerő - Három poplemez

  Mindhárman lenyűgöző és bájos, sőt a maguk nemében karizmatikus női előadók - akad köztük befutott sztár és több mint reményteli első lemezes is. Albumaik többé vagy kevésbé visszautaztatnak a múltba, miközben egyik vagy mindkét lábukkal a jelenben maradnak - persze a végeredmény mindannyiuknál más és más.

 • DVD - Legyek úrleánya - Jordan Scott: Merülések

  Mindannak a hű feldolgozása, hogy mi minden is történt a régi Angliában, mára egy kimondott filmes szakággá nőtte ki magát - a merítés finoman szólva is bő: Jane Austen korától a 20. század hetvenes éveiig ér. Hihetnénk, hogy mi sem természetesebb ennél, hiszen a táj és módi kameráért kiált, s valóban, az irányba vágó opusok szinte kivétel nélkül vizuális nagyravágyásukkal tüntetnek; korhűség és hangulatfestő erő a két legfontosabb jelszó, díszlet- és jelmeztervezők, dizájnerek és más társművészek paradicsoma a ködös mozialbion.

 • DVD - A Szent Borbála révbe ér - Az aranyember háromszor

  A Magyar Nemzeti Filmarchívum idén tavasszal elindított, filmklasszikusokat népszerűsítő DVD-sorozatát eddig is sokra tartottuk, és teleírtuk vele az újságot (Ludas Matyi, 2010. június 24.; Egri csillagok, 2010. augusztus 19.

 • DVD - Bármi áron - Oliver Parker: Dorian Gray

  Bérelt helye van a legtöbbször megfilmesített irodalmi művek között, a mozgókép őskorától tavalyig közel hússzor vitték vászonra, köztük olyan nagyágyúk, mint Meyerhold - aki a rendezés mellett Lord Henryt is eljátszotta; az "ördög ügyvédje" szerepben később is jeles színészek mutatkoztak: az itt látható Colin Firth mellett John Gielgud, Malcolm McDowell vagy Lugosi Béla (Deésy Alfréd 1918-as adaptációjában, Az élet királyában).

 • Opera - Éljen a mama! - Mozart: Ascanio Albában

  "Ez a kislegény mindnyájunkat feledésre fog ítélni" - a hagyomány szerint valahogy ilyesformán formulázta elismerését a saját korában lelkesen ünnepelt komponista, az idős Johann Adolph Hasse, miután 1771. október 17-én megtekintette a 15 esztendős Mozart Ascanio Albában című ünnepi színjátékát.

 • Színház - Üdvözlet a győzőnek! - Závada Pál: Magyar ünnep

  Igen, akkor legyen most még ez, talán utoljára, mielőtt a médiahatóság vigyázó szeme kiirtja a szabad szólást, benne a kritikát is; legyen ez akkor ajándék a karácsonyfa alá: Magyar ünnep a magyar ünnepre. Alföldi Róbert rendezése a Nemzeti Színházban megint kiveri a biztosítékot azoknál, akik színházba nem járnak, a magyar nyelvet ötszáz szóval beszélik, melyek közül háromszáz ócska káromkodás, és csak úgy lehetnek maguk előtt is igaz magyarok (megannyi egyetlen igaz magyar), ha a nekik nem tetszők nem magyarok, mert szellemi nyomorúságukból ugyan mi más emelhetné ki őket, mint mások kitaszítása a nemzet testéből.

 • dvd - JONAH HEX

  A Mikulás lelepleződésének sokkjával vetekszik, amikor az apák felfedik fiúgyermekeik előtt a cowboy szó valódi jelentését, hogy az, drága fiam, valójában azt jelenti, tehenészfiú. Na jó, esetleg marhapásztor.

 • "A múltam még mindig kísért" - Mátyás Attila - Mátyás Attila Band, Sex Action

  Mátyás Attilát egyfelől az első magyar darkzenekarból, az F.O. Systemből, másrészt a mocskos rock 'n' rollt játszó Sex Actionből ismerhetik a legtöbben. A zenész mostanában a Mátyás Attila Bandben énekel és gitározik, de az új felállásban ügyködő Sex Action mellett még filmzenék írására is van ideje.

 • "Nincs különösebb kockázata" - Dabasi Péter, Krulik Zoltán - Makám & Kolinda

  Egy legenda életre kel: december 22-én a Millenárison újra fellép a Makám & Kolinda. A Dabasi Péter vezette Kolinda és a Krulik Zoltán vezette Creativ Stúdió Öt (C.S.Ö.) tagjaiból 1981-ben alakult ez a zenekar, és igen rövid időn belül befutott Nyugaton: a hollandiai Munich Records két albumot is megjelentetett tőlük Makám & Kolinda és Úton címmel (az elsőt a Hungaroton is átvette, Szélcsend után).

 • "Miért hinnék az álszenteknek?" - Michel Piccoli színész

  A francia mozi nagy éveinek, évtizedeinek emblematikus hőse - az élő legenda. 85 éves, de nem a memoárjait diktálja, hanem forgat, ő a kétkedő pápa Nani Moretti Habemus Papam című filmjében.

 • dokumentumfilm - ÖSZTÖN

  A portréfilm hőse, Kothencz János állami gondozásban nőtt fel, s ma az egész országot behálózó ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) vezetője. Életútja arról tanúskodik, hogy talán mégsem teljes képtelenség Münchhausen báró receptje: aki nagyon akarja, a saját hajánál fogva is kiránthatja magát a sárból.

 • film - ÉSZAKI KARÁCSONY

  Vegyük sorra, ki mindenki igyekszik haza karácsonyra, nyakig a norvég télvízben. A hajléktalan.

 • film - A SZERELEMRÕL ÉS MÁS DÉMONOKRÓL

  Anekdota: Hilda Hidalgo egy írói workshopon ismerkedett meg a híres íróval. Megkérdezte, hogy miért nem csináltak még filmet ebből az 1994-ben írt regényéből.

 • film - ZIMMER FERI 2.

  A Fikász család visszatért, s vele a szellemek, részint lepedőben rohangáló balfékek, akiknek a rohangálásán és balfékségén kéne nevetnünk, részint egy igazi, akinek a megjelenése kellene, hogy dramaturgiailag valamilyen irányba taszigálja ezt a merő balfékséget és rohangálást.

 • Interjú az elnökkel - Martin Sheen színész

  Másodvonalban evickélt évtizedeken át, míg beleöregedett az élvonalba. Az Apokalipszis most, A tégla, a Kapj el, ha tudsz, a Gandhi, A 22-es csapdája, A Cassandra átkelés, a Végső visszaszámlálás, a Gettysburg 70 éves sztárjával Marrákesben találkoztunk.

 • Tanmese a rendszerváltásról - Dézsy Zoltán: Az ügynökök a paradicsomba mennek

 • "Nem bírom a megúszást" - Csákányi Eszter színésznő

  Ott állt földig érő kabátban, homlokába húzott sapkában a Nemzeti Színház előtt, szakadt az ónos eső, fújt a Duna fölött az északi szél. Kezében egy szál törött gerbera - jött tüntetni a művészet szabadságáért, a szabad Nemzeti Színházért.

 • "A valóságot fordítom át negatívba" - Õsz Gábor képzőművész

  Az Amszterdamban élő és dolgozó művész Permanent Daylight (Állandó napfény) című, a mesterséges fény és az építészet kapcsolatát vizsgáló, éjszakai üvegházakról készült munkája nyerte el az idei Paris Photo hetedik alkalommal kiosztott BMW-díját.

 • Rómeó vagy lakodalom? - Friss diplomás színészek lehetőségei

  Szinte minden évben 10-25 fiatal színész szerez diplomát a budapesti és a kaposvári egyetemen, de alig harmaduk kap szerződést egy éven belül. A többiek éhbérért játszanak - Pesten, vidéken, vagy akár saját produkciókban.

 • "Akinek van, vegye elő..." - A Nyolcak elveszett művei nyomában

  "A kislányommal karácsonykor éppen a Stuart Little kisegeret néztük a tévében, s egyszer csak megláttam. Ott volt a tévében, ott a filmen! Először el sem hittem. Az Alvó nő fekete vázával, Berény Róbert festménye, amit már olyan régóta kerestem" - meséli Barki Gergely művészettörténész, az MTA Művészettörténeti Kutatóintézet munkatársa, Berény Róbert életművének elszánt és tevékeny kutatója.

 • Könyv - "Szeptember túlságos napsütése" - Térey János: Protokoll

  Élni annyi, mint teret veszteni, hangzik a regény Cioran-mottója. A szöveg e térvesztés története egészen a végső vereség elfogadásáig, mint egyetlen lehetséges felülemelkedésig. A Protokoll főhőse, Mátrai Ágoston diplomata a protokoll világában él, de nem túlzott Térey János, amikor azt nyilatkozta a Bartók Rádióban, hogy regénye a protokoll erkölcséről és metafizikájáról beszél elsősorban.

 • Könyv

  Útvesztők

  Magyar celebek regényei

  Három ismert tévés figura, akik nem memoárt írnak, nem interjút adnak, hanem nekiülnek egy igazi regénynek. Hatalmas a siker, nagy a felhajtás, a sztárok új oldalukról mutatkoznak be. Minket most a szövegek érdekelnek.

 • "A barátság ki van zárva" - Henning Mankell író

  Meghalt Henning Mankell svéd krimiíró, Kurt Wallander felügyelő megteremtője. 2010-ben kerestük meg kérdéseinkkel, és ő készséggel válaszolt is valamennyire.

 • Kifutó élet

  Ortutay Gyula szimptomatikus jelentőségű naplóiról

 • Egy különös fotóarchívum - Volt egyszer egy rendőrség

  A szocializmus éveiben minden valamirevaló gyárnak és vállalatnak, minisztériumnak volt üzemi lapja. A Magyar Rendőr 1947-től szolgálta és védte a belügyi dolgozók érdekeit.

 • Kiállítás - Főúr és polgár - Széchenyi világai

  Lótenyésztés, folyamszabályozás, gőzhajózás, hitelügy, sport, malomipar, selyemhernyó-tenyésztés, korszerű mezei gazdálkodás - szinte nincs is a XIX. század gazdasági életének olyan területe, amelyhez ne kapcsolódna kezdeményezőként, szervezőként, a bécsi udvartól várt engedélyek kijárójaként Széchenyi István neve.

 • Örökbefogadás másként - A kiskutya és a mackók

  Miközben az örökbefogadásra jelentkezők elsöprő többsége elutasítja még a gondolatot is, hogy cigány gyermeket neveljen, léteznek családok, amelyek kimondottan erre vágynak. Míg a várandós nők egyik legnagyobb félelme, hogy sérült gyermekük születik, vannak párok, akik csakis ilyen babát fogadnának örökbe.

 • Veteránautózás - A legszuperebb gyötrelem

  Egy szimpla népautó árából megvehetjük a hatvanas évek szuperluxusát - jó állapotban. De sajnos az oldtimerezés közel sem ennyire egyszerű. Rendet teszünk, majd végzetesen összekavarunk mindent.

 • Obama néninél, Kenyában - "Borzasztó hideg volt"

  Sarah Onyango Obama nem az első idős ember, aki fontos politikai posztra emelkedett rokont tudhat családtagjai között; ám nem sokan vannak, akik erről egy bádogtetős afrikai kis ház kertjében mezítláb mesélnek, ahol csirkék szaladgálnak.

 • Mecseki Bányászati Gyűjtemény - Szénjövesztés

  A kulturális főváros dömpingjében méltatlanul szorult háttérbe a Pécs belvárosa alatt több száz méter hosszan kanyargó, egyedülálló bányászati gyűjtemény.

 • "A kabbala nyelvén" - Kozma György, Steiner Kristóf

  A népszerű kabbaláról szóló tavalyi írásunk (Megváltás és piros karkötő, Magyar Narancs, 2009. október 1.) zárlata szerint közel az idő, amikor megnyit a Budapesti Kabbala Központ. Prófétának bizonyultunk. Az egykori neoavantgardistával, jelenlegi író-kántorhallgatóval és a Viva Tv egykori műsorvezetőjével, jelenlegi újságíró-íróval beszélgettünk a fejleményekről.

 • Állomásról állomásra XXXIV. - A semmi ágán ül - Óbuda

  Számos példát tudunk, hogy a településtől egykor távol eső vasútállomást idővel átölelte a fejlődés, és a vasúthoz nemcsak az utas, a város is kiért. Persze bőséggel akadnak kivételek. Ott is, ahol egyáltalán nem gondolnánk.

 • cyberhírek

  Adatrablás A magyar rendőrség elfogta azokat a bűnözőket, akik az Iwiw közösségi oldalt használók adatait próbálták megszerezni. Az elkövetők abban reménykedtek, hogy a felhasználók személyes adataival több tízmilliós haszonra tehetnek szert.

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...