• MaNcs 27. évf. 28. sz. (2015. 07. 09.)

  Unortodox mohóság - Jegybanki vezetők mesés javadalmazása

  A jegybank többségi tulajdonában álló cégeknél is vastagon fognak a ceruzák, ha a vezetők fizetéséről van szó: a számla Matolcsynak köszönhetően százmillióról félmilliárdra hízott. A központi bank némely vezetője ráadásul szabálytalanul veszi fel a tiszteletdíját.

  2015 / 28
 • Megyen a hegyen - A fogaskerekű kalandos története

  „Ahhoz, hogy a fogaskerekű Budapest közösségi közlekedési hálózatának versenyképes részévé váljon, jelentős fejlesztésekre van szükség. Szükséges a pálya rekonstrukciója, valamint mindkét irányú meghosszabbítása: a jövőbeni végállomások a tervek szerint a Széll Kálmán térre, valamint a Normafához kerülnének” – olvassuk a BKK honlapján.

 • Interjú

  „Fel tudja ébreszteni Csipkerózsikát”

  Harangi Szabolcs vulkanológus

  Kutatásai alapján tudjuk, hogy a székelyföldi Csomád vulkán alatt még részben olvadt, izzó magmakása található, így ez a tűzhányó a közeli-távoli jövőben működésbe léphet. Ennek esélyeiről is beszélt az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport és az ELTE Kőzettan-Geokémiai Tanszékének vezetője.

 • Egy igazi család tagjai - Tiffán Zsolt küzdelmei Baranyában

  Június végén Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon kelt ki két meg nem nevezett baranyai politikai „maffiózó” ellen. A villányi borász-politikus ráadásul egy 25 milliárdos területfejlesztési program kormánybiztosa.

 • Polónyi István

  Kiszorítós

  A kormány felsőoktatási ambícióiról

  Nálunk nagy hagyománya van annak, hogy a (párt és) kormányzat koncentrálni akarja a hatalmát a felsőoktatásban.

 • Maga itt a tánctanár?

  Mérő László: Sokfajta játék

  Úgy negyven évvel ezelőtt a beszervezőtiszt azzal érvelt, hogy Róbert barátunk nyugati kém, ezért hazafias kötelesség jelenteni róla. Elhűlve kérdeztem, miből gondolják, hogy kém? A tiszt válasza: tudjuk, hogy sokkal többet költ, mint amennyit keres.

 • Az euróövezet és Görögország esélyei a „nem” után

  Európa megrablása

  Ha Ciprasz görög kormányfő arra számított, hogy a „nem” szavazatok nagy többsége előtt meghajol majd az unió, és hozomra belemegy a görög államadósság legalább részleges leírásába, csalódnia kellett. Már rég nemcsak pénzről, hanem politikáról beszélünk: többek között Angela Merkel német kancellár politikai túléléséről.

 • Interjú

  „Okozhat nagyobb összeomlást”

  Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő portfóliókezelője Görögország és az unió perspektíváiról

  Görögországnak már csak néhány hete maradt arra, hogy megegyezzen a hitelezőivel, különben visszatérhet a drachma. A görög adósság egy részének elengedésével mindenki jobban járna, de a politika felülírja a gazdasági racionalitást.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...