• MaNcs 28. évf. 24. sz. (2016. 06. 16.)

  Hidegvérrel - Így lett kegyvesztett Spéder Zoltán

  Alig egy hét alatt lett Orbán Viktor egyik legfontosabb oligarchájából első számú közellenség. Spéder Zoltán rövid idő alatt olyan kemény támadásokat kapott, amire 1990 után nem volt példa Magyarországon. Feltérképeztük az idáig vezető utat.

  2016 / 24
 • Körvasút Budapesten

  Nem volt és nem lesz

  A MÁV azt ígéri, hogy pár éven belül közvetlen járatot indít Pilisvörösvár és Kunszentmiklós-Tass között. Ráadásul olyan szakaszon is, ahol évtizedek óta szünetel a személyszállítás.

 • „Inkább telerakják varjúhájjal” - Veréb Mária urbanista, tájépítész a Liget Projektről

  A Városliget nemrégiben lezajlott tájépítészeti és parkrendezési pályázatán többen felhívták a figyelmet arra, hogy a projekt alapjaiban hibás, hiszen az új épületek és a megnövelt terhelés mindenképp ártanak a park ökoszisztémájának.

 • Mire jó a probiotikum?

  Apró örömök

  Egyre többen szedik, bár hatékonysága kétséges. Vajon segítségükkel javítható bélflóránk állapota?

 • Ádám Zoltán

  Kifoszt, eloszt, fenntart

  Az autoriter kormányzás gazdaságpolitikája

  Lassuló gazdasági növekedés, visszafogott költségvetési lazítás, romló gazdasági feltételek a Fidesz-rezsim számára. Hol tart és merre halad a gazdaságpolitika a jövő évi költségvetés elfogadása után?

 • A szerk.

  A menthetetlen ötlet

  Még egy hét van a június 23-i nagy eseményig. Azért szólunk ennyivel előre, hogy mindenkinek legyen ideje szép kényelmesen összecsinálnia magát.

 • A szerk.

  A törzs szava

  Kósa Lajos arról híres, hogy képtelen két összefüggő mondatot egymás után elmondani, akár papír van a kezében, akár fejből próbálkozik. Ha beütöd a keresőbe, hogy „Kósa Lajos belezavarodott”, találatok tömegét kapod, az igazán cifra fémkupakos dumától azon át, hogy most jó dolog-e a szegregáció vagy nem annyira, egy szimpla habonyozásig mindenből képes kabarétréfák tárgyául szolgáló értelmetlenségeket faragni a szájával.

 • Dunaújváros és az országos baloldali politika

  Elvannak magukban

  A június 5-i dunaújvárosi időközi önkormányzati választás előtt tapasztalt baloldali töketlenkedés nem helyi bénaság volt, hanem az érintett pártok országosan is látható impotenciájának egyenes következménye.

 • Miről árulkodnak a médiacégek tavalyi pénzügyi adatai?

  Vannak még túlélők

  Simicska Lajos médiaérdekeltségeinek pénzügyi eredményei jelentősen romlottak, míg az új kormányközeli médiaportfólió pénzügyileg egyelőre nincs csúcsra járatva. Habony Árpád médiacége azért fél év alatt is kaszált.

 • Interjú

  „Üzleti alapon nem megvalósítható”

  Jan Ondřich energetikai közgazdász Paks II megtérüléséről

  Május végén mutatták be a Candole Partners – a Greenpeace felkérésére készített – tanulmányát a paksi bővítés pénzügyi megtérüléséről. A kormány megrendelésére viszont a Rothschild-bankház írt tanulmányt.

 • NAPOZÓ melléklet

  „Felrakódik a lelkedbe”

  Géczy Dorottya színésznő

  Jubileumot ünnepel: hatvanöt éve áll a színpadon. Folyamatosan játszik, az országot és a külföldet járja önálló estjeivel. A művészi tehetséget családi örökségnek tekinti: ősanyja volt Géczy Julianna, a lőcsei fehér asszony, nagyanyja Spitzer Matild operaénekes, anyja Géczy Fazekas Klára zongoraművész…

 • tévéSmaci

  Medvetinó

 • Rádió

  Viaszfigurák

  Történelmi portréműsor a Klubrádióban

  A ma emberének, ha egyáltalán bármi, a következő három dolog jut eszébe valószínűleg, amikor a Klebelsberg Kunó nevet meghallja: a közoktatás felvirágoztatása, a numerus clausus és a Klik.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...