• MaNcs 28. évf. 25. sz. (2016. 06. 23.)

  Árpád bejövetele - Habony főtanácsadó előző élete

  Orbán két hete sokadszorra jelentette ki, hogy ő nem illetékes annak a megválaszolására, kicsoda Habony Árpád. Pedig Habony cégei már az első Orbán-kormány alatt is temérdek állami megbízáshoz jutottak.

  2016 / 25
 • Takács Ákos

  Mennek és maradnak

  Mi hiányzik a Széll Kálmán térről?

  Hivatalosan csak előző héten adták át, de az elmúlt másfél hónapban a fővárosiak már meglehetős intenzitással vették birtokba a megújult teret, Buda legfőbb közlekedési gócpontját.

 • Ilyen a rák – I. rész

  A halhatatlan gyilkosok

  Nincs még egy diagnózis, ami olyan szorongást és kétségbeesést váltana ki a betegekben és a hozzátartozókban, mint a rosszindulatú daganatos betegség. Mégis nagyon keveset tudnak róla az emberek.

 • 200 éves klímakatasztrófa

  Amikor elmaradt a nyár

  Egy indonéz vulkán kitörése a 19. század elején tragédiák sorát okozta világszerte.

 • Techet Péter: Svarcgelb

  Ki ellen?

  Amikor tavaly év végén kiderült, hogy a franciaországi foci Európa-bajnokságon Ausztria és Magyarország egy csoportba kerül, rögtön felbukkant a régi vicc a kávézóba belépő Habsburg Ottóról, aki a hírre, miszerint Ausztria és Magyarország játszik, értetlenkedve visszakérdez: „no ja, de ki ellen?

 • Mink András

  Bezárt ajtós-főzőcskés, kisállami autarkia

  Orbán nemzeti nagytőkéseiről

  Lánczi András, a Corvinus Egyetem tanára (azóta rektora), az orbánzati think tank, a Századvég Alapítvány korábbi vezetője nemrég arról világosította fel a közönséget (azaz bennünket, fantáziátlan, moralizáló mazsolajancsikat), hogy amit mi korrupciónak (lopásnak?

 • A szerk.

  A rosszak és a még rosszabbak

  A múlt héten egy személyiségi jogi perben a szembesítésre beidézett Portik Tamás – aki egy gyilkossági ügy jogerős elítéltjeként jelenleg börtönbüntetését tölti – terhelő vallomást tett elsősorban is Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőre, volt belvárosi polgármesterre, aztán Habony Árpádra és annak nagynénjére, valamint a névvel nem említett Rubovszky György KDNP-képviselőre.

 • A szerk.

  Öngólkirályok

  Az emberek megállították a villamost a Nagykörúton, hogy harsányan hangot adjanak labdarúgással kapcsolatos érzelmeiknek – 1954-ben történt, s azt kiabálták: „Vesszen Sebes!”, „Vesszen Puskás!”.

 • Interjú

  „Csak azért, mert megtehetitek?”

  Khalid Albaih politikai karikaturista

  Egy karikatúrának nem kell feltétlenül viccesnek lennie – állítja a szudáni alkotó, akivel ugyancsak a CEU konferenciáján találkoztunk.

 • „Amikor készült, nem is értettem” - Nicole Tung fotós, haditudósító

  Az amerikaiakat egyre kevésbé érdekli, hogy mi történik külföldön, s ez meglátszik a híradásokon is, mondja a New York Timesban, a Newsweekben és az Atlanticben is publikáló fotós, akivel a CEU Közpolitikai Iskolájának művészet és politika kapcsolatát taglaló konferenciáján beszéltünk.

 • Népszavazás az Egyesült Királyságban

  Az engedetlen partner

  Az Egyesült Királyság választópolgárai lapunk megjelenésének napján döntenek arról, hogy fenn kívánják-e tartani hazájuk tagságát az Európai Unióban. Mi lesz, ha mennek, és mi, ha maradnak? Mi lesz velük, és mi az unióval?

 • Tisztújító kongresszus előtt az MSZP

  Jó reggelt, elnök úr!

  Június 25-én új elnököt választ a szocialista párt. Az esemény túlmutat a személyi kérdéseken, mivel az MSZP-n keresztül a teljes baloldalt érinti. Amely továbbra sincs túl jó állapotban, de a helyzete nem reménytelen.

 • mi a kotta?

  Kézzel-lábbal kalimpált

 • Lemez

  Il Pomo d’Oro: Haydn Concertos

 • Lemez

  Garbage: Strange Little Birds

 • Koncert

  Luiza Zan–Gyárfás István–Sárik Péter Trio

 • Lemez

  Perihelion: Hold

 • Topliga - Paul Simon: Stranger To Stranger

 • Lemez

  Kis, éji

  Britta Phillips: Luck or Magic

  Adottságai alapján filmcsillag is lehetett volna, sőt miután a 80-as években elénekelte a Jem és a Hologramok főcímdalát, a virtigli popsztárság felé is megnyílt neki az út, Britta Phillips azonban végül jóval csendesebb vizeken hajózta végig az ifjúkorát.

 • Lemez

  Rózsát terem

  The Invisible: Patience

  A dél-londoni The Invisible triót remek és ihletett zenészek harmonikusan együttműködő kollektívájaként ismerte meg a világ: amellett, hogy számtalan neves zenészkollégájuk albumán muzsikáltak már (Dave Okumu énekes-gitáros emellett még keresett producer is), időről időre elkészítik saját soros albumaikat, most éppen a harmadikat.

 • Opera

  Mennyit a szemnek?

  Enescu: Oidipusz, Purcell: A tündérkirálynő

  Koncertszerű előadás, vagy jó másfél száz előadó a színpadon, s gyenge, de lelkesen kitartó harmadház a nézőtéren: így festett a Bukaresti Nemzeti Opera miskolci vendégjátéka az idei Bartók Plusz Operafesztiválon.

 • Interjú

  „Magamat képviselem”

  Eötvös Péter zeneszerző

  A jövő hétfőtől péntekig tartó Armel Operafesztivál idei legnagyobb dobása Eötvös Péter Senza sangue című egyfelvonásos operája, amely eredetileg a New York-i Filharmonikusok felkérésére készült. A koncertszerű változat kölni, New York-i, göteborgi bemutatóját követően elsőként az Opera Grand Avignon versenyprodukciójaként volt látható a szcenírozott változat.

 • tévéSmaci

  Farkas a tetőn

 • Tévé

  Régóta dédelgetett

  Story Extra

  Pár esztendeje, forradalmas-reklámadós időkben sokan fordultak hatalmas várakozásokkal az RTL Klub Híradója felé, s habár a valóság hamar leszámítolta e túlzott reményeket, azért a csatorna hírszolgáltatói tevékenysége máig tiszteletre méltó.

 • Színház

  Tiago Rodrigues: By Heart

 • Színház

  Mindenki áldozat

  Koltay Gábor: Itt élned, halnod kell

  Pár éve egy magyar pszichoanalitikus-konferencián hangzott el a javaslat, hogy az állami megemlékezések és ünnepségek koncepciójának elkészítését pszichológusokra kellene bízni.

 • Interjú

  „Senkit sem hívnak Kalefnek”

  Simonovics Ildikó és Maczó Balázs, a #moszkvater kurátorai

  A Széll Kálmán tér története alcímet viselő kiállítás a Kiscelliben szóbeli visszaemlékezések, személyes relikviák és képzőművészeti munkák segítségével, sok-sok széttartó, de igen szórakoztató részlettel állítja elénk azt a komplex jelenséget, amit „moszkvatérként” érzékeltünk.

 • Könyv

  „Aljas csalók”

  Bill Browder: Vörös jelzés. Hogyan lettem Putyin első számú ellensége

  Felmenőit akarta bosszantani a generációkon át rendíthetetlenül kommunista családba született chicagói tinédzser, amikor úgy döntött: kapitalista lesz.

 • Interjú

  „Tenyerembe vettem egy üveggolyót”

  Nagy Bernadette az Írók Boltjáról

  Több mint fél évszázada működik, és most ünnepeli függetlenségének 25. évfordulóját a legendás, Andrássy úti könyvesbolt. A könyvpiac és az éjszakai élet nagyágyúi egyaránt megkörnyékezték, de az elhivatott csapat elhatározta, hogy mindenáron könyvekből fognak megélni.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...