• MaNcs 28. évf. 27. sz. (2016. 07. 07.)
  Interjú

  „Minden érvük hazugság volt”

  Daniel Cohn-Bendit a Brexitről

  Az Egyesült Királyságban ma nincs olyan ember, akinek elképzelése lenne arról, mihez kezdjen az ország az EU-n kívül – véli az európai Zöld Párt egykori társelnöke. Cohn-Bendit szerint a népszavazás után a szkeptikusabb tagállamokban is EU-pártivá vált a közhangulat, és úgy gondolja, végül a britek sem mernek majd kilépni.

  2016 / 27
 • Anker Klub

  Alpár Ignác legmerészebb álmában sem…

 • Akarjuk! - Hogyan szabaduljunk meg az Orbán-rendszertől?

  "Egy baloldali párt, ha komolyan veszi magát, erre a kérdésre nem mondhatja azt, hogy nem kíván benne állást foglalni." Ádám Zoltán írása az október 2-ára kiírt népszavazásról.

 • Hegedűs Dániel

  Türelemjáték

  Németország és a Brexit

  Die Bude zusammenhalten – a boltot egyben tartani. Ez lehetne a német diplomácia félhivatalos mottója az első, 2008-as első válság­év óta – még akkor is, ha a berlini politika kritikusai szerint az euro- és menekültválság során maga a Német Szövetségi Köztársaság is nagyban hozzájárult az európai integráció fundamentumainak a megrendüléséhez.

 • Takács Ferenc: Kapirgáló

  Brexeunt omnes

  VINCE (belép a kórházi ügyeletes orvos szobájába) Bocsánatot kérek. Én Tóth Ferencnét keresem. ORVOS (ránéz az egyik kartonra) Hajnali fél háromkor beállt az exitus. VINCE (rábólint, mintha értené) Igen. Én beszélni szeretnék vele.

 • A szerk.: Unió, te büdös ribanc

  Orbán nem lép ki az unióból, amíg ő személyesen és az ország pénzt kap tőle. Abban a pillanatban, amikor már nem kap sem ő, sem Magyarország, minden érve a távozás mellett szól majd.

 • A szerk.

  A bosszúálló és az övéi

  „Elnök Úr! Mélységes aggodalommal és felháborodással értesültem arról, hogy Ön Szőcs Géza kulturális államtitkárral és a szélsőjobboldali Jobbik elnökével, Vona Gáborral együtt részt vett azon a szertartáson, amelyet Nyirő József, a nyilasparlament egykori tagja tiszteletére rendeztek Romániában.

 • Megismétlik az elnökválasztást Ausztriában

  A közelmúlt árnyai

  A bécsi alkotmánybírák érvénytelenítették a május végi elnökválasztás második fordulójának az eredményét. A szélsőjobboldal még közelebb került a végső győzelemhez.

 • Jelentés a török–szír határról

  Lenullázva

  Menekültek számára tilos a bemenet, csak kifelé visz az út, bele a közvetlen életveszélybe. Riporterünk annak járt utána, hogy látják a rendeződés esélyeit a határon dolgozó civilek, orvosok, politikusok. Törökök, kurdok, szírek és európaiak.

 • Interjú

  „Vezekeltünk hat évet”

  Molnár Gyula, az MSZP új elnöke

  Tóbiás Józsefet váltja a párt élén, és arra vállalkozik, hogy acélos MSZP-t építsen 2018-ra. Nem titkolja, hogy mások mellett a DK felé is nyitna, igaz, Gyurcsány Ferencnek már beszólt: sóskának nevezte, amivel „lehet riogatni a gyerekeket”.

 • Rejtőzködő befektetőké lett az MKB

  Fedezékben

  Továbbra sem tudhatjuk, kik az MKB Bank tényleges tulajdonosai. A hatóságok szerint azonban minden a legnagyobb rendben.

 • Megint túltolják - Egészségügyi háttérintézmények beolvasztása

  Kilenc egészségügyi háttérintézmény olvad be legkésőbb január 1-jével az Emberi Erőforrások Minisztériumába és a fenntartói jogkörrel rendelkező Állami Egészségügyi Ellátó Központba. Szakértők szerint az átalakítással a betegek biztonságos ellátása is kockán foroghat.

 • Vétókényszer - Forrongó Zugló

  Rejtélyesen eltűnt képviselő, nagykoalíciós háttérmeg­állapodás, milliárdos üzletek. Jövőre sok mindenről döntő időközi választás jöhet, miközben úgy tűnik, a polgármester magára maradt. Zuglóban a Liget Projekt nélkül is izgalmas az élet.

 • tévéSmaci

  Fogoly vagyok, Perdix perdix

 • Amikor jött az elnök - Marc Maron humorista

  Az amerikai humorista Los Angeles-i házának garázsában fogadta Barack Obamát – az elnök a WTF (What The Fuck) podcast vendége volt, egy órán át beszélgetett az internetes rádióműsorai és a Maron című tévésorozata révén immár Amerikán kívül is híresnek számító komikussal.

 • Tévé

  A labda gömbölyű Német–olasz az M4-en

  A hagyományos nyári tévés uborkaszezont idén két nagy sportesemény is megszakítja: a foci-Eb és a riói olimpia, s így aztán nem csoda, ha e rendkívüli napokban, amikor politológusoktól a költőnőkig mindenki fölfedezte magában a sportrajongót, a tévé­kritikus figyelme is a futballközvetítések felé fordul.

 • Színház

  Mickey Mouse Halott

 • Színház

  Elveszti színházjellegét

  Bereményi Géza: Shakespeare királynője

  A nyár, a szabadtéri előadások őszintébbé teszik a nézőket, amely szabadságot jó lenne megtartani a „szezonra”, sokat tanulhatna belőle a színház.

 • „Ezer évre vagyunk tőle” - Kim Stanley Robinson író

  Korunk egyik vezető sci-fi szerzőjének Aurora című új regényében egy többgenerációs csillaghajó évszázadokat átölelő útja súlyos kudarcokhoz vezet. A szerzőt telefonon kérdeztük arról, hogy meghódíthatunk-e valaha távoli bolygókat, hogy mit teszünk majd a Marssal, és hogy mikor fognak végre a robotok regényeket írni.

 • György Péter

  A hagyomány hiánya

  Vajda Lajos, az elfelejtett Picasso

  Öt nappal 1941. szeptember 7-én bekövetkezett halála előtt, a munkaszolgálatban végleg legyengült, tüdőbeteg Vajda Lajos – mint özvegye, Vajda Júlia írta korabeli feljegyzésében – „kijelentette, hogy percig nem marad tovább a kórházban, vigyem haza magamhoz”.

 • Konyhai kémia LVII.

  Molyok illatos rémálma

  A levendula

  A szekrényben tárolt ruhák őre, a parfümök nélkülözhetetlen alapanyaga hasznos és titokzatos növény.

 • 3D-nyomtatót minden iskolába!

  „Ne legyünk az utolsók”

  Sokan még ma sem tudják elképzelni, hogyan működik a 3D-nyomtató, inkább valamiféle tudományos-fantaszikus termékként tekintenek rá. Pedig Magyarországon is egyre többen használják, s már gyártanak is ilyen készülékeket.

 • Ellenállás a Városligetben

  Rontó-bontó Zrt.

  A kormányzati gigaberuházás ellen tiltakozó Ligetvédők egyik vezéralakját tisztázatlan okokból, akarata ellenére beviszik a zárt osztályra, majd nem sokkal később egy kopasz őrző-védő vágja sunyin gyomorszájon.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...