• MaNcs 28. évf. 32. sz. (2016. 08. 11.)
  Kiss Noémi

  Száraz úszódresszek

  Két olimpiai bajnokunkról

  Egerszegi Krisztina tizennégy éves, amikor 1988-ban olimpiai aranyérmet nyer 200 méter háton Szöulban. Mikor a siker érzéséről kérdezte a riporter, kedvesen, kislányosan vagy elérzékenyülten hallgatott – nem voltak szavai, sem begyakorolt paneljei a rajongók megszólítására.

  2016 / 32
 • "Hatalmas nagy szenvedés” - Dombvári Bence kajakos

  Visszatért a 2015-ös kokainügy utáni eltiltásából, és tavaly augusztus óta minden hazai versenyét megnyerte. A Honvéd kajakosa 1000 méter egyesben és párosban is riói kvótát szerzett, és annak a négyesnek is tagja volt, amelyik az olimpiai válogatón lenyomta a rivális egységet.

 • Ungváry Rudolf

  A „nem ilyen lovat akartam” esete az esztétával

  A Liget projekt és a demokratikus pedagógia

  Mélyi József kritikájára (Mit állítunk?, Magyar Narancs, 2016. július 21.) válaszolva György Péter fenntartja, hogy a Ligetben létesítendő szakszerű múzeumi koncepció csak utólag, a politikai kontextus fontossá válásával került légüres térbe (lásd: A demokratikus pedagógia tere, Magyar Narancs, 2016.

 • Fodor Gábor

  Ha otthon maradunk, Orbán a nyakunkon marad

  „Ne fütyüljenek, hanem szavazzanak!” (Barack Obamát idézve Hillary Clinton, 2016. július 28., Philadelphia)

 • Mélyi József: Pálya a magasban

  Szárnyas nőalak krokodillal

  Szakemberek szerint előfordulhat, hogy Rióban, az olimpiai golfpályán a versenyek idején kajmánok bukkannak fel; tavaly év végén már láttak is egyet, amint a frissen elkészült, egyenletesre nyírt zöld gyepről éppen visszamászott az óceánba.

 • A szerk.

  Ha eljön az ideje

  Úgy kezdődött, hogy Matolcsy György jegybankelnök „annyira irtózott az átlagemberek közelségétől”, hogy rendőri védelmet kért.

 • A szerk.

  Az ötkarikás ostor

  Ez az olimpia mindennek az alja, gondolja a hírolvasó, aki olyan szalagcímeket kap az arcába, hogy a hosszútávúszásra kinézett öböl vize fertőző; a szállások az utolsó pillanatban készültek el, és olyanok is lettek; látványosan alkalmatlan, releváns tapasztalattal nem rendelkező céget bíztak meg a biztonsági ellenőrzéssel, fel is kellett nekik mondani két héttel a kezdés előtt, miközben a brazil kormány sokáig látványosan nem vette komolyan a terrorfenyegetettséget.

 • Menekültek Assisiben

  A csónak és a remény

  „Umbria egészen más, mint Toszkána – gondolta –, parasztabb, ősebb, szentebb, és mintha egy árnyalattal zordonabb is volna. A franciskánus föld.”

 • tévéSmaci

  Hol van nyulam?

 • Tévésorozat

  Justizmordok

  Criminal Justice; Aznap éjjel

  A felénél járó Aznap éjjel nagyon jó szériának ígérkezik, és ezt nemcsak az első négy epizód, hanem az eredeti teleregény és alkotója ismeretében állíthatjuk bizton.

 • Rádió

  Rögvalóság és pásztoridill

  Olimpiai elemző műsor a Kossuthon

 • Tánc

  Forte Társulat: Concerto

 • Színház

  Anyu, kimentem egy nőért!

  AlkalMáté Trupp: Mészáros Béla

  Mondjuk, aki a karácsonyi vacsoránál az anyukájának képes a saját maszturbációs szokásairól őszintén beszélni, annak olyan nagyon rossz élete nem lehet.

 • „A Béla meg volt hülyülve” - Mészáros Béla színész

  Tizedik alkalommal készített előadást egy tagjának magánéletéből a „legendás Horvai–Máté-osztály”. Idén az AlkalMáté Trupp a Katona színészét szedte ízekre. A fájdalmasan őszinte előadás után magánélet és színház kapcsolatáról, hűségről, ivanovi alkatról és útkeresésről beszélgettünk.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...