• Az e-sport tündöklése

  Milliárdok pár kattintással

  Stadionnyi nézője lehet egy olyan összecsapásnak is, ahol a versenyzők videojátékban mérik össze tudásu­kat. Az e-sport gyűjtőnéven futó őrületnek immár milliókat kereső sztárjai vannak, a csapatok mögött pedig multik és menő sportegyesületek állnak.

 • Örök nyári időszámítás

  Soha nem ér véget

  Magas szinten fontolgatják, hogy eltörölnék nálunk az óraátállítást. Ám nem biztos, hogy működne – megmagyarázzuk, hogy miért.

 • Egyedül a sötétben - Téli depresszió

  Akik a rövidülő nappalok miatt rossz hangulatra és más kellemetlen tünetekre panaszkodnak, valószínűleg szezonális affektív zavarban szenvednek. Ez pedig nem más, mint a téli depresszió tudományos elnevezése.

 • Vecséstől Brioniig - Ivan Ivanji 56-os Kádár-interjúja

  1956. október 29-én rendkívüli körülmények között készített interjút négy jugoszláv újságíró Kádár János belügyminiszterrel. Egyikük később diplomata lett, Titónak is tolmácsolt, és megírta visszaemlékezéseit.

 • „S” bajtárs - Az első magyar neonáciper

  Az 1992. október 26. és 28. között Győrben tartott neo­náciper az országos sajtóban jószerivel visszhangtalan maradt. Pedig ha az ott történtek megragadnak a közemlékezetben, ma senki nem csodálkozna rá a Magyar Nem­zeti Arcvonalra és annak vezetőjére, Győrkös Istvánra.

 • Váradi Balázs

  Mérgezett manna

  Az uniós támogatások haszna és kára

  Ambivalens az érdeklődő közvélemény viszonya a belépésünk óta Magyarországra ömlő EU-s támogatásokhoz.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip

  Versenyképességi fordulat?

  Örvendetes, hogy a mások véleményére többnyire fütyülő kormány gazdasági kérdésekben időnként hallgat a kritikára. Más kérdés, hogy a nehezen kiizzadt korrekciók mennyire adekvát válaszok az adott problémákra.

 • A szerk.

  A nem megfelelő ember

  Nem váratott sokáig magára, hogy az állam is beszálljon „az úszók és szövetség háborújába”. Kedden reggel közleményt adott ki a sportért felelős államtitkárság, mely szerint sem az államnak, sem az államtitkárságnak nem szabad beleavatkozni a sportolók és a szövetségük belügyeibe, de… de ők azért „elősegítik” a kialakult tűrhetetlen helyzet megoldását.

 • A szerk.

  A megfelelő ember

  Farkas Flórián az ideális roma politikus az Orbán-rezsim, avagy az Orbán Viktor által felépített hatalmi masinéria számára, és ebben az a szép és emberi, hogy ezt a kijelentést minden további nélkül megtehetjük a „roma” jelző használata nélkül is.

 • „A haza mélyen megélt féltése” - Akadémikusok tiltakozása

  Október végén 28 akadémikus nyílt levélben bírálta a Magyar Tudományos Akadémiát a közállapotok iránti közömbössége miatt, öt külföldi tiszteletbeli tag pedig lemondott tagságáról. Az Akadémiának nem dolga a direkt politizálás, de hallgatása árthat a magyar tudományos életnek.

 • Hát nem elvitte a cica! – Újabb gyanús Rogán-közeli belvárosi lakásszerzés

  Eltűnt egy korábbi önkormányzati ingatlan szerződése a Belváros irattárából. A lakást előbb Rogán Antal fogorvos ismerőse vette meg igen jó áron, hogy aztán az Rogán bizalmasához kerüljön. Az önkormányzat elképesztő érveket hoz fel, hogy ne kelljen kiadni a szerződést.

 • Fidesz–LMP-együttműködés az alkotmánybíró-választáson

  Bebetonozva

  A négy új alkotmánybíró keddi megválasztásával nő a független bírák száma a testületben, cserébe a konzervatív, kormánypárti többség 2023-ig biztosan fennmarad.

 • Dokumentumfilm

  13th

 • Film

  Bezárva

 • Film

  Az utolsó emberig

 • Film

  A legnagyobb odaadással

  Luc és Jean-Pierre Dardenne: Az ismeretlen lány

  A fiatal orvosnőt csak helyettesíteni küldték a külváros háziorvosi rendelőjébe. Lelkiismeretes és ügyes, betegei szeretik.

 • Film

  Eisenbergtől Konigsbergig

  Woody Allen: Café Society

  Superman-gonoszként elég nagy blamázs volt, de Woody Allen ifjúkori alteregójaként Jesse Eisenbergnek minden kis tikje, ideges rángása a helyén van.

 • Képregényfesztivál Bécsben: Vienna Comic Con

  Ruhapróba

  A geekmennyország köztudomásúlag nem a túlvilágon, hanem San Diegóban található, ahol évente egyszer százezrek áldoznak a pop- és a geekkultúra oltárán. A fantasy, a sci-fi és a horror legnagyobb ünnepének számító Comic-Con műfajt teremtett, Karacsitól Moszkván át Bukarestig a világ tucatnyi pontján tartanak hasonló, bár volumenben és vendéglistában jóval szerényebb rendezvényeket.

 • Opera

  Rajongók

  Donizetti: Lammermoori Lucia

  Miért is járunk operába? Ez a kínzó kérdés, úgy lehet, csupán azokban nem merül fel időről időre, akik egyáltalán nem járnak operába.

 • „Mi talán nem hülyülünk meg” - Sodró Eliza színész

  Sikeres szombathelyi évek után veti most bele magát a fővárosi színházi életbe. A kaposvári színészképzés körüli botrányokról, a színfalak mögötti mesékről és a rémálmairól is beszélgettünk.

 • Színház

  Elegendő harc

  k2: Cájtstükk

  Kicsit csalódott vagyok már a kezdet kezdetén, mikor azt látom, hogy a máskor bezzeg dugig tele Átrium most a k2-re, erre a tehetséges, ifjú csapatra nem telik meg eléggé, bár tudom, hogy a kortárs művészet nehéz ügy marketingszempontból.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...