• Uitz Renáta

  Zavar a gépezetben

  Mi lesz a bíróságokkal Lengyelországban?

  Bírósági reform alakjában kapna az alkotmányos jogállam e napokban újabb pofont Lengyelországban. Bár július 24-én, hétfő reggel Andrzej Duda köztársasági elnök váratlanul megvétózta a kormány terveinek megfelelően elfogadott törvényeket, ez nem von le a próbálkozás értékéből, csupán azt jelzi, hogy a lengyel államfő – magyar kollégájával ellentétben – ellenzéki tüntetések és komoly európai politikai tiltakozás esetén hajlandó ellenállni a kormány nyers erejének.

 • A szerk.

  Soros kapcsolás

  A BKK online jegy- és bérletárusító platformjának két héttel ezelőtti debütálása óta jószerivel naponta kerül elő újabb és újabb bizonyíték arra, hogy az informatikai rendszer ezer sebből vérzik, és hogy nagy valószínűséggel legjobb esetben is félkész munkáról van itt szó.

 • A szerk.

  Halmazállapot

  Az a legszebb, amikor a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor soros rendezvénye előtt azzal jön a sajtó nagy része, hogy na, milyen nagy bejelentést tesz majd ott Orbán Viktor?

 • Farkas Flórián és a romák felzárkóztatására szánt pénzek

  Híd a milliárdok világába

  Orbán Viktor a hátát lapogatta a Fidesz–Lungo Drom-szövetség újbóli megkötésekor, nem sokkal később utóbbi szervezet egyhangúlag választotta ismét elnökké. Az Országos Roma Önkormányzat – amely nemrég csődöt jelentett – Híd a munka világába programja pedig a korrupció, az uniós pénzek szabálytalan elköltésének a példája lett.

 • Samsung, Mitkó és a többiek - Hogyan történt a 71 halálos áldozatot követelő parndorfi tragédia?

  Hét tárgyalást ültünk végig, és részleteiben megismertük, hogyan működött az a csempészbanda, amelyről rengeteg cikket írtak szerte a világon. Kiderült az is, milyen apró dolgok vezettek a katasztrófához.

 • Interjú

  „Budapest lefejezése a cél”

  Karácsony Gergely, Zugló polgármestere Tarlósról és a Fidesz Budapest-ellenes politikájáról

  Zugló polgármestere Tarlósról és a Fidesz Budapest-ellenes politikájáról.

 • Kiállítás

  NOOR by NOOR

 • Torrentmozi

  Rules Don’t Apply

 • Kiállítás

  Élő bánat vigalommal

  Gilbert & George: Bűnbak képek Budapestnek

  Ha a mi hazánkba jönnek, az eleven szobrok élete sem fenékig tejfel.

 • Kortárs magángyűjtők Berlin bunkereiben

  Banán és Buddha

  Néhány száz méterre a Potsdamer Platztól szinte észrevehetetlenül húzódik meg Berlin leg­újabb művészeti attrakciója. A II. világháborús betonbunker falai mögött Desiré Feuerle távol-keleti klasszikus művészetet vegyít tabudöntögető kortársakkal.

 • Könyv

  Gavin Edwards: Bill Murray és a Tao

 • „Mit őrzünk a génjeink mélyén?”

  Németh Zoltán költő, irodalomtörténész

  Évek óta ír evolúciós témájú verseket, legutóbbi kötetében, az Állati férjben állatokba szerelmes férfiak hangján szólal meg. A botrány lehetőségéről, poszthumán poétikáról, migráns irodalomról és arról beszélgettünk, mit jelent ma Közép-Európa.

 • Könyv

  Isten barma

  Cormac McCarthy: Isten gyermeke

  Cormac McCarthy ma talán az egyetlen valamirevaló kortárs amerikai prózaíró, aki nem kimondottan aktuális témákkal foglalkozik.

 • tévéSmaci

  A keselyű három anyja

 • Rádió

  Végtelen forradalom

  Szabadság népe a Kossuthon

  Másfél évvel ezelőtt, tavaly januárban belehallgattunk már egyszer a Szabadság népébe (Pufogás, durrogás, Magyar Narancs, 2016. január 21.), akkor azt írtuk, hogy az ’56-os emlékév kapcsán indított friss magazinműsor tulajdonképpen nem lenne rossz, bár „egyelőre a koncepció nem látszik kitüremkedni belőle”.

 • Film

  Jön a haza

  Christopher Nolan: Dunkirk

  Történészek máig is vitatkoznak rajta, miért nem engedte Hitler, hogy az 1940 nyarán az Ardenneken átkelt s az angol–francia erőket a La Manche csatornánál pillanatok alatt körbezáró német hadsereg azonnali, végső – feltehetőleg az Egyesült Királyság kapitulációját eredményező, így a II.

 • Luxusóvóhelyek szupergazdagoknak

  Mutasd a bunkered!

  Évek óta tart a bunkervásárlási láz Amerikában: ma már nemcsak a felső tízezer, hanem a középosztály is érdeklődik a föld alatti lakhatási lehetőségek iránt.

 • Erdőtüzek Dél-Európában

  Lángok martaléka

  Súlyos erdőtüzek pusztítanak az ilyenkor száraz mediterrán térségben: az okok a régiek, javulásra kevés a remény.

 • Interjú

  „Egyszer a legjobb lenni a világon”

  Verrasztó Dávid úszó

  A 400 férfi vegyes úszás döntőjére a világbajnokság utolsó napján kerül sor. A szám magyar éremvárományosával a felkészülés végső mozzanatairól, az esélyekről, az elúszott olimpiákról, az apa-fiú/edző-versenyző viszonyról és egy gyerekkori álomról beszélgettünk.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...