• Kivezetnék a rosszat - Oltásellenesség

  Az oltások több mint két évszázados karrierje és sikere sem győz meg mindenkit arról, hogy szükséges alkalmazni a korábban rengeteg áldozatot szedő járványos betegségek elleni vakcinákat. A kortárs paramedicina, például a homeopátia felől érkező szkeptikusok érvei és indulatai sok forrásból táplálkoznak és egyre népszerűbbek.

 • Szociális szépségszalon Zuglóban

  Fő az önbizalom

  Van egy pici helyiség Zuglóban, ahol a hajvágás, körömlakkozás, arcmasszázs és smink mellé motivációs tréning, állásinterjún hordható elegáns blúz és egy nagy adag önbizalom is jár.

 • Korrupciós jelentés a négyes metróról - A föld alatti csodafegyver

  A tavaly befejezett uniós vizsgálat szerint a beruházás során 167 milliárd forintot elcsaltak vagy elloptak, és úgy néz ki, hogy emiatt mintegy 87 milliárdot vissza kell fizetni Brüsszelnek. A metróépítést 1998-ban Orbán Viktor állíttatta le, hogy aztán az új vonalat pont egy héttel a 2014-es választások előtt ő maga adhassa át.

 • Jávor Benedek

  A bűnös alku

  Hogyan vette át a jobboldal az Európai Parlamentet?

  „És a győztes… egy háttéralku (és Antonio Tajani)” – ezzel a keserű címmel jelent meg január 17-én, kedd este fél 11-kor az uniós ügyekkel foglalkozó hírportálon, a Politicón az a cikk, amely az Európai Parlament elnökválasztásáról számolt be frissiben.

 • Heisler András

  Az udvari zsidók és a látszat

  Köves Slomó médiakörútjáról

  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) minden erejével támogatta, hogy 2015-ben a magyar kormány megkapja az IHRA (Nemzetközi Holokausztemlékezési Szövetség) elnökségét, s néhány napja elismerően jelezte egyetértését a magyar kormány Párizsban kifejtett, a közel-keleti béke megteremtésével kapcsolatos álláspontjával.

 • Miklósvölgyi Zsolt

  Kísérteties rétegek

  A spekulatív építészet és tétjei

  A kortárs amerikai szociológus és építészetteoretikus, Benjamin H. Bratton spekulatív dizájnról szóló híres esszéjének elején a következőt állítja: „Egyesek akár arra a következtetésre is juthatnak, hogy a 21.

 • A szerk.

  Költők

  A Fidesz már a kormányzása legelején egyértelművé tette, hogy a saját kádereivel rakja tele a művészeti intézményeket, ahol pedig kinevezésekkel nem lehetett leváltani a nemzeti együttműködés kerékkötőit, pénzzel oldották meg az erőviszonyok átrendezését.

 • A szerk.

  Feltételes üzemmód

  Tádé Jenő Béla, a kevéssé, de még mindig jóval érdemei felett népszerű Demokratikus Baloldali Túlnyomó Párt (DBTP) üdvöskéje három feltételt szabott ahhoz, hogy teljesítse saját régi kérését, és átvegye az Egyesült Ellenzék vezetőjének szerepét.

 • Interjú

  „Behatolnak a lakásunkba, szemmel tartanak”

  Császy Zsolt jogász

  Nemzeti Bilincs Egyesület néven jogvédő szervezet alakult, melynek célja, hogy megvédje azokat, akik ellen a hatalom politikai megfontolásból alkalmazza a büntetőjog eszközeit. Interjúalanyunkat, az egyesület elnökét 2010 után az ún.

 • Baljós jelek Budapest olimpiai pályázata körül

  Bármi áron

  Alsó hangon is évtizedes, 3100 milliárd forintos fejlesztésbe és költekezésbe kényszerítené a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Magyarországot, ha idén szeptemberben úgy döntene, Budapest rendezze a 2024-es nyári olimpiát.

 • A megbántottak komédiása

  Torgyán József (1932–2017)

  Vasárnap elhunyt Torgyán József, az 1990-es évek egyik meghatározó politikai szereplője. 84 éves volt.

 • tévéSmaci

  Bak sört az asztalra!

 • Tévé

  Vitatott

  Sajtóklub

  „Sajtótörténeti pillanat” – ekként hirdette és ünnepelte az Echo Tv, hogy másfél évtizednyi szünetet követően újra összeállt a nagy csapat, a Sajtóklub válogatott társasága, és mint egy sereg más szertelen túlzás, úgy e tódítás mélyén is rejlik valamiféle valóságalap.

 • mi a kotta?

  A fogpiszkálós zseni

 • Lemezborítók a digitális korban

  Rizsszemre tájképet?

  Egykor órákon át böngészték, elméleteket gyártottak róla, szerelembe estek vele. Ma már inkább csak az iTunes bélyegképein és popsztárok Facebook-oldalán jön szembe. De tényleg baj, hogy már nem a borító felől közelítünk a lemezekhez?

 • Koncert

  Fényes dallamívek

  Három trombitás a Müpában

  Emlékezetes eseménysor volt közönségnek és résztvevőknek egyaránt, amikor két diplomázó dzsessz tanszakos akadémista és fiatalabb, klasszikus trombitát tanuló társuk lett a befutó a Tomsits Rudolf emlékére kiírt tehetségkutató verseny döntőjében.

 • Koncert

  Komfortos este

  Renée Fleming az Erkelben

  „Elég karcsúnak találod a derekam?” – hangzik Léo Delibes dalában (Cádizi lányok) a kérdés, és az előadó Renée Fleming e sornál kacéran rá is mutat a saját derekára.

 • Könyv

  Minden másképp van – Karinthy Frigyes összes fényképe

 • Képregény

  Világvégi mesék

 • Könyv

  Duce és őrangyal

  Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája

  Idealista álomból prózai valóság, vagy ha úgy tetszik, hőskölteményből naturalista regény: ezt a műfajváltó kiábrándulást élte meg az új Olasz Királyság közvéleménye a 19. század utolsó harmadában és a múlt századelőn.

 • „New York sokkal nagyobb Donald Trumpnál” - Paul Auster író

  Közel 900 oldalas új opusa épp a napokban jelenik meg Amerikában, de a brooklyni illetőségű világsztárt jelenleg elsősorban a politika, azon belül is egy sértődött gyerek módjára viselkedő alak foglalkoztatja, aki a hét végén hivatalosan is Amerika 45.

 • Fizetésképtelenné vált az Alexandra könyvesbolthálózat

  „Mintha száz élete lenne”

  Hosszú agónia után bedőlni látszik Matyi Dezső vállalatbirodalma, és a szürreális epizódokkal terhelt folyamat végén magával ránthatja a kiadók egy részét is.

 • Egymilliárdból ápolhatja Kertész Imre emlékét Schmidt Mária

  Sorstalan hagyaték

  Nagy a titkolózás a Kertész Imre Intézet körül, a szakmai vezető nem hajlandó kérdésekre válaszolni, és már egy rosszízű jogvitába is belefutottak. Schmidt Mária pedig újabb lehetőségeket kap, hogy Kertész-művek alapján ostorozza a kormány ellenségeit, a politikailag korrekt nyugati világot és a liberálisokat.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...