• MaNcs 30. évf. 7. sz. (2018. 02. 15.)
  Állami milliárdokból és ingatlanokból épült EMIH-hálózat

  Több mint kóser

  Az elmúlt években komoly intézményi és céges hálózatot épített ki a Köves Slomó vezette ortodox zsidó hitközség. Sok állami pénz ment oda, ezért is kényszerült magyarázkodásra a főrabbi, amikor a Fidesz mellett kezdett kampányolni.

  2018 / 7
 • Bretter Zoltán

  A kommunizmus megkésett élharcosa

  A Ceaușescu-centenárium kapcsán

  Száz éve, 1918. január 26-án született Nicolae Ceaușescu, akit gúnyolhatunk vagy gyűlölhetünk, jobbára ugyanazért: nevetséges személyi kultuszáért, a tudományos szocializmus útmutatása alapján kidolgozott kalóriatáblázatáért.

 • A szerk.

  A mentesítő út

  Juhász Péter a végjátékban van. Nyilván lehet innen is nyerni, honnan nem, de hirtelen nem jut eszünkbe senki, akinek sikerült volna. Tisztázhatja a nevét, bár ebbéli próbálkozásai eddig sikertelenek maradtak, mögötte maradhat pártja, de eddig sem tettek, eztán sem tehetnek sokat érte; leszögezhetik, hogy bíznak benne, de napról napra kevesebbet kérhetnek a lecseréléséért.

 • A szerk.

  Elnyeli őket a sötét

  Közel csapkodnak a villámok Elios-ügyben, csak az a kérdés, hogy kihez. Az OLAF-jelentés (eddig jobbára a 24.hu-n) kiszivárgott részletei újabb érdekességekkel gazdagítják a dinamikusan fejlődő vállalat leleményes üzletszerzési gyakorlatáról meglévő tudásunkat.

 • A fiatalokat és az 5 százalékot veszi célba a Momentum

  Énkeresők

  Kizárt, hogy összejöjjön, de egyéniben még leeshet valami.

 • Mi lesz a budapesti bulinegyeddel?

  Ha jön az éjfél

  A lakók szerint élhetetlen a környék, éjféli zárórát szeretnének. A kocsmák és szórakozóhelyek tulajdonosai a bulinegyed előnyeit emlegetik. Belső-Erzsébetvárosban elszabadultak az indulatok, és nem valószínű, hogy a február 18-i népszavazás megold bármit is.

 • „Nagyon fontos üzenete lehet” – Márki-Zay Péter az időközi polgármester-választásról és Lázár János színjátékáról

  Az előző polgármester halála miatt február 25-én időközi választás lesz Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter független polgármesterjelölt arról beszélt, miért került csapdába a Fidesz és Lázár János, és miért jó neki, hogy már Orbán is belefolyt a helyi kampányba.

 • Kiszáradó metropoliszok

  Csurran, cseppen

  Ha minden a legrosszabb forgatókönyv szerint alakul, Fokváros lehet az első világváros, amely egyszerűen kifogy a vízutánpótlásból. Mások is követhetik a sorban.

 • A kínai megfigyelőrendszer pontozza az állampolgárokat

  A nagy fal füle

  A technológiai konferenciák fontos hívószavai a big data, a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság, vagyis az AR. Kína pont ezekből épít újfajta totalitárius államot.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...