A szerk.

Akkor minek?

A szerk.

A hét elején az Országgyűlés elfogadta azokat a törvényjavaslatokat illetve -módosításokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a kormány ki tudja énekelni az uniós források egyelőre felfüggesztett részét, 7,5 milliárd euró végösszegben, az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól.

Ezen intézkedések kiterjednek többek között az ún. Integritási Hatóság, valamint az Antikorrupciós Munkacsoport létrehozására, bizonyos összeférhetetlenségi szabályok megváltoztatására és még pár apróságra. Ezeket most nem részletezzük, csak azt szögeznénk le, hogy annyit segítenek majd a magyar jogállamiságnak, mint halottnak a beöntés. Ami nem is csoda, lévén ezt a csomagot a magyar kormány javasolta az Európai Bizottságnak.

Ha önök ezt csak úgy, bemondásra nem hiszik el nekünk, szíves figyelmükbe ajánljuk az ellenzéki pártok véleményét. „Nincsenek illúzióink, ez a csomag nem elég ahhoz, hogy újra sínre kerüljön Magyarországon a jogállami működés, a korrupció felszámolása, vagy épp a demokratikus működés” – mondja a Momentum. „A kormány teljesen hiteltelenül, javarészt látszatszabályokkal és szemfényvesztéssel akarja kezelni az Európai Bizottság elvárásait” – így a Párbeszéd. A Jobbik nem mondott semmit, biztos a szavakat keresik, úgy meg vannak faszulva, az MSZP fellelhetőségét legtapasztaltabb riportereink nyomozzák, de nagyon elgurult valahova.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk