A szerk.

Egy búzavirág viszontagságai Búzakalász városában

  • A szerk.
  • 2020.11.19 11:11

A szerk.

Vélt melegsége miatt nem kapja meg az anyakönyvvezetői állást az a jelentkező, akit az interjú során szakmailag alkalmasnak talált, és akivel szóban meg is egyezett a budakalászi önkormányzat.

A helyi városháza aztán a jegyző javaslatára mondvacsinált okokra hivatkozva lépett vissza. Az esetet nyilvánosságra hozó Telex megszerezte azt a hangfelvételt is, amelyen a jegyző a pályázóról beszél, akiről „most tudtam meg egy negyedórája, hogy jó volt a megérzésem, búzavirág”. Majd azon morfondírozik, milyen kínos lenne, ha az terjedne el a konzervatív Budakalászról, hogy a távozó anyakönyvvezető helyére „csak egy buzit” bírtak találni. A jegyző azon véleményét is szükségesnek találta megosztani beszélgetőpartnerével, hogy „utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk, alapból”.

A kormánypárti politikusok és a propagandagépezetük tavaly május óta folytatnak egyre intenzívebb kampányt a „genderideológiával” és a szexuális kisebbségekkel szemben. A történelmi hűség kedvéért jegyezzük föl, a hecckampány startpisztolyát Kövér László házelnök sütötte el, amikor másfél éve kijelentette, hogy a gyereket örökbe fogadó meleg párok „erkölcsi értelemben olyanok, mint a pedofilok”. A melegellenes hisztéria politikai okai nyilvánvalóak: a korai 90-es évek óta a primitív „mi vagy ők” dichotómiájában gondolkodó Fidesznek a „migránsok” után szüksége volt egy újabb célpontra, amelynek dehumanizálásával (is) mobilizálni, fanatizálni, egyetlen akolba terelni igyekszik híveit a 2022-es választásokra.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk