11 ezer ukrán menekült érkezett Magyarországra pénteken

  • narancs.hu
  • 2022. június 4.

Belpol

Ebből mindössze 248 ember kért ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Magyarország területére 2022. június 3-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6729 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4986 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – tudatta a rendőrség.

A beléptetettek közül a rendőrség 248 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. június 3-án 248 ember, köztük 108 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.