222 milliós tűzijáték, csodaországos aláfestéssel

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 10.

Belpol

A tavalyi cég szervezi az idei tűzijátékot is.
21 ezer effektet lőnek fel több mint 222 millió forintért (174 millió 817 ezer forint + áfa) az idei augusztus 20-ai tűzijátékon. Az esemény pirotechnikai, kommunikációs és biztosítási feladatait a Nuvu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi – szúrta ki a 24.hu a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményt.
A Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. felhívására a Nuvu mellett a Leskovics Pirotechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adott ajánlatot, de végül a tavaly bevált cég mellett döntöttek. 2017-ben egyébként 224 millióba került az esemény.

A nemzeti ünnep szervezését idén a Miniszterelnöki Kabinetiroda koordinálja. Az idén több mint 21 ezer effektet lőnek majd fel augusztus 20-án este. A tűzijátékot a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon, valamint a Margit hídon ajánlják megtekinteni. A szervezők és a biztonságért felelős szervek folyamatosan zárt láncú összeköttetéssel kommunikálhatnak egymással, szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható.

A tűzijáték 23–26 perces lesz. Közben pedig Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagjának erre az alkalomra komponált szerzeményét hallgathatják az egybegyűltek. Az István király dicsérete című műben Miklósa Erika opera-énekesnő is szólót énekel Szarka Tamás mellett; míg a Kossuth téri előadáson több mint százan lépnek fel a „Csodaország, Magyarország” alcímet viselő zenedarabban.

 

Figyelmébe ajánljuk