5000 forint lesz a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjára a belépő

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Belpol

Több mint 4 milliárd támogatásból valósult meg az építmény. 

A Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között, átadásra kerül a Nemzeti Összetartozás Hídja - írja a 444.huZempléni Kalandpark Facebook-posztjára hivatkozva, melyből kiderül: az üveghídra 5000 forint lesz a belépő. Ugyanakkor a zárt körű átadóünnepségen nem mindenki vehet részt, a legtöbb helyi csak másnap próbálhatja ki a nagyjából 4 milliárd 98 millió forint támogatásból megvalósult építményt.

A sátoraljaújhelyi és a sárospataki lakosok számára az ünnepség másnapján ingyenesen lesz kipróbálható a híd, lakcímkártya felmutatása ellenében, mindenki más pedig 6-ától veheti igénybe majd 5000 forintért a majdnem rekorder függőhidat. A híd nagyjából 80 méter magas és 700 méter hosszú, amivel eredetileg világrekordot állított volna az építkezés megkezdésének idején 2021-ben, azonban időközben a csehek két év alatt, nagyjából 3 milliárd forintból felépítették a Sky Bridge 721-et, azaz egy 120 centi széles, 721 méter hosszú függőhidat, amin egyszerre akár ötszáz ember is áthaladhat a völgy felett, ezzel pedig beelőztek minket minden szempontból, emlékeztet a lap. 

A Magyar Narancs pár hete részletes cikkben számolt be a híddal kapcsolatos anomáliákat érintően. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk