60 millió forintos jelzálog terheli a Lungo Drom székházát

  • narancs.hu
  • 2022. május 9.

Belpol

Az összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma adta a Farkas Flórián által elnökölt roma szervezetnek, nem tudni, mi lett a sorsa.

60 millió forintos jelzálog terheli a Lungo Drom székházátírjaNépszava az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ) származó információra hivatkozva. Az értesülést megerősíti a józsefvárosi épület tulajdoni lapja is.

Az állami tulajdonú épületet a kormánypárti Lungo Drom 2012 nyarán kapta meg fideszes előterjesztés útján, parlamenti döntéssel. A 910 négyzetméteres székház ingyen került a Farkas Flórián elnökletével működő roma szervezet birtokába, 15 évre szóló elidegenítési tilalommal, mely azt jelenti, hogy nem lehet sem eladni, sem elcserélni, sem elajándékozni. Az újabb elidegenítési és terhelési tilalom a lap szerint ekkor még nem szerepelt az ingatlanon, ez csak fél évvel később, 2013 júliusában került rá, egy időben a 60 millió forintos jelzáloggal. A bejegyző az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) volt, amelyet akkor Balog Zoltán vezetett.

A Lungo Drom végül 60 millió forintnál többet kapott, bár a tulajdoni lap ugyanis összegszerűen nem konkretizált járulékokról, kamatokról is említést tesz. Az összeget vagy vissza kell fizetni, vagy ha támogatás, el kell számolni vele. A Lungo Drom eddig egyiket sem tette meg.

A Népszava próbálta elérni Farkas Flóriánt, de a Lungo Drom elnöke nem reagált a megkeresésekre, ahogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem.

(Népszava)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk