699 millió forintért eladó Torgyán József egykori villája

  • narancs.hu
  • 2024. október 6.

Belpol

Jelentősen csökkent az ára az egy évvel ezelőttihez képest. 

Egy év után ismét felkerült Torgyán József, a legendás kisgazda politikus és volt földművelésügyi miniszter egykori villája az egyik ingatlanhirdetési portálra – írja a Pénzcentrum

Egy éve augusztusban 950 millió forintért árulták a hatszobás, 324 négyzetméteres ingatlant, amely egyébként egy 1200 négyzetméteres telken áll a főváros XII. kerületében. Ez négyzetméterenként 2,9 millió forintos árat jelentett, az épület oldalában még egy emléktábla is van Torgyán Józsefről, aki 2017-ben, 85 éves korában halt meg.

torgyan_custom_448x355.jpg

 
Torgyán József.
 

Torgyán még 2000-ben vásárolta az ingatlant, saját állítása szerint 50 millió forintért. Jelentős felújításon esett át az épület, melyek után az értékét 100-120 millió forintra becsülték. Nehezen lehetne feledni azt is, hogy számos politikai botrány robbant ki az épület körül: a kisgazda politikus egyik vagyonnyilatkozatában például nem tüntette fel a villát, mint tulajdont, csak egy társasház egyhatod részét írta be. Amikor pedig megkérdezték, miért hagyta ki a XII. kerületi villát, azzal indokolt: nem akarja, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” kapjanak információt arról, hogy pontosan hol lakik.

A lap észrevette, hogy most 699 millió forint, ellentétben azzal, hogy egy évvel ezelőtt 950 millióért szerettek volna túladni rajta. Érdekes az is, hogy a paraméterek is változtak a tavalyi hirdetéshez képest: amíg 2023 augusztusában még 324 négyzetméteresként hirdették a villát, ez valahogy 410 négyzetméterre növekedett. De nőtt a telek mérete, amelyet a tavalyi 1213 után most 1264 négyzetméteresként van hirdetve. Vagyis a jelenlegi tulajdonos 250 millió forintot bukna úgy, hogy az ingatlan alapterülete egy közepes lakás méretével, jó kilencven négyzetméterrel növekedett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk