Külföldi megfigyelőket hívna az országba a Momentum, jó okuk van rá

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 09., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valamiért nem bíznak az állami szervekben.

Nyílt levélben fordult a Momentum az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ), kérve a 2018-as országgyűlési választások tisztaságának teljes körű ellenőrzését. Az EBESZ már 2014-ben is javasolta egy korlátozott választási megfigyelő csapat Magyarországra küldését.

A Momentum kezdeményezését azzal indokolta, hogy a közelmúlt eseményei megmutatták, „nem lehet bízni a magyar szervek függetlenségében, különösképp a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszékében”.

Mivel az EBESZ nem foglalkozik a pártfinanszírozás ellenőrzésével, a Momentum az ÁSZ működésének felülvizsgálatára is javaslatokat tett. A párt tippet is ad: az ÁSZ vezető személyével, Domokos Lászlóval kezdenék a sort, de a Momentum szerint a szervezet működését sem ártana alaposabban megvizsgálni.

„A számvevőszéki ellenőrzés nem degradálható puszta formalitássá, sem olyan eszközzé, amelyet a mindenkori kormánypártok ostorként használhatnak az ellenzék ellehetetlenítésére” – áll a kezdeményezésben, amivel a Momentum megkereste a magyarországi ellenzéki pártokat is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 09., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  yoyo
  2017. december 10., 17:03
  Ezek a választások olyan magyarosak lesznek, hogy talán nem kellene külföldieknek mutogatni. Csináljuk csendben a négy fal között.
 2. 7
  Cyrano
  2017. december 10., 08:09
  tiszapolgári (6)

  Nyugi ők már itt vannak.:XD
 3. 6
  tiszapolgári
  2017. december 10., 07:53
  Válaszlépésül a Fidesz Oroszországból, Fehéroroszországból és Azerbajdzsánból hív megfigyelőket, hogy segítsenek megfigyelni az embereket.
 4. 5
  Kovacs
  2017. december 10., 00:14
  ...A Momentum kezdeményezését azzal indokolta, hogy a közelmúlt eseményei megmutatták, „nem lehet bízni a magyar szervek függetlenségében, különösképp a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszékében”...

  Jó ötlet. Pártokat is kérünk, legalább félig kompetenseket. Továbbá keresni kell és megbízni valamely "népet", aki szavazni képes, mert a magyar szavazók megbízhatatlanok. Amit a közelmúlt és egyéb múlt eseményei szintén megmutattak. Több ötletünk már nincs is.
 5. 4
  yoyo
  2017. december 09., szombat 20:05
  A választás a NER keretei között fog lezajlani. Nem lesz itt semmi látnivaló, uraim.
 6. 3
  galambocskám
  2017. december 09., szombat 19:39
  Cáfold meg, hercigem.
 7. 2
  rworse
  2017. december 09., szombat 19:13
  A grrreselyű persze szokásához híven hazudik. Megint úgy tesz, mintha.
 8. 1
  galambocskám
  2017. december 09., szombat 18:53

  A fene tudja hogy veszi ki magát a nem pártelkötelezett, elvileg megnyerhető népek szemében hogy egy ellenzéki párt európai szervezetekkel akarja levadásztatni a magyar kormányt. Nem a momentum az egyetlen amely az EU-val söpörtetné tisztára az utat maga előtt.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra