A 7igenes népszavazás elindítói kérik a "köztévét", tájékoztasson az eseményről

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Belpol

A diákok levelét nem vették át az MTVA székházában, ezért a 7 kérdéssel együtt kiragasztották azt a bejáratra.

Péntek délutánra átlépte az 57.000-et a szavazók száma Magyarország első alternatív népszavazásán. A rossz idő ellenére az Egységes Diákfront és az aHang által kezdeményezett referendumon egyre nagyobb számban és aktivitással vesznek részt az emberek – írja közleményében az aHang.

A szavazás október 30-ig tart, a két szervezet hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a következő napokban mindenki menjen el szavazni, aki még nem tette meg.

“Az elmúlt időszak legfontosabb három napja vár ránk! Meg kell mutatnunk, hogy milyen sokan vagyunk, akik felelősségteljes állampolgárként véleményt mondunk a magyar oktatás helyzetéről. Ez egy olyan lehetőség, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy igenis szükség van valódi reformokra az oktatás terén” – emelte ki a pénteki sajtóközleményükben Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. 

Pénteken kora reggel az Egységes Diákfront delegációja kiment az MTVA Kunigunda útjai székházához, hogy személyesen is átadják a levelüket, amelyben arra kérik Papp Dánielt, valamint a magyar közszolgálati televízió munkatársait, hogy legyenek partnerek a korrekt tájékoztatásban és számoljanak be a 7IGEN-es alternatív népszavazásról.

A diákok levelét nem vették át, ezért a 7 kérdéssel együtt kiragasztották azt az MTVA bejáratára.

Az online szavazók száma már meghaladta a 30.000 főt, személyesen pedig Budapest, Pécs, Miskolc, Szeged és Veszprém mellett egyre több szavazat érkezik Debrecenből, Kecskemétről, Székesfehérvárról és Salgótarjánból is. Több mint 1300 aktivista biztosítja a személyes szavazást országszerte, a szervezők arra számítanak, hogy a hétvége és a most kezdődő őszi szünet miatt még többen fognak érkezni a szavazósátrakhoz.

Az alternatív oktatási népszavazás részleteiről a 7igen.hu oldalon lehet tájékozódni.

A szavazás előtti napokban készítettünk interjút Szalóki Viktorral, az aHang szóvivőjével:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk