„A félelem hajtja ezeket az akciókat” – Karácsonyék megszólaltak a Városháza átkutatásáról

  • narancs.hu
  • 2021. december 13.

Belpol

Hétfőn rendőrök jelentek meg a Városházán és a fővárosi vagyonkezelőnél. A főpolgármester szerint a Fidesz átlépett egy határvonalat. 

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn, miután reggel a Városháza-ügy miatt rendőrök jelentek meg az épületben, valamint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél. A Telex tudósítása szerint a főpolgármester azt mondta, a nyomozók nagyjából azzal egy időben érkeztek, amikor a „fideszes lakájmédiában” megjelentek a házkutatásról szóló cikkek. 

Karácsony szerint olyan dokumentumokat kerestek, melyek a Budapest.hu oldalon is fent vannak, hiszen ezek nyilvánosak. Hozzátette,

„ez egy nagyon erős határátlépés a Fidesz részéről”,

mert a rendőrséget is bevonták. Szerinte ezzel a „kreált üggyel” próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről, a nyomozás pedig „nyilvánvalóan kamu vádak alapján” indult. A tájékoztatása szerint a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, és adathordozókat is megnéztek.

Szerinte az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek beszélgetnek, és tesznek különböző állításokat. „Bizonyítékként nem elfogadható hangfelvételek alapján nem szokott nyomozást indítani a rendőrség, és nem írja meg abban a percben a propagandasajtó” – mondta.  Úgy véli, ha ilyen mondvacsinált indokokkal lehet rendőrségi eljárást indítani, akkor „senki sincs biztonságban”.

A sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is részt vett, aki szerint „teljesen érthető, hogy fél a bukástól” Orbán Viktor, mert annyi botrányos dolog derült ki róla a közelmúltban. Ahogyan az sem véletlen, hogy pont hétfőn, azon a napon mentek ki a nyomozók a Városházára, amikor Emmanuel Macron francia elnök Budapestre érkezett. „Nemzetközi botrányt akartak kelteni” – mondta. 

„A félelem hajtja ezeket az akciókat”

– tette hozzá Márki-Zay Péter. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk