A fideszes szavazók majdnem fele egyetért a pedagógusok tiltakozásával

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Belpol

A kormánypárti voksolók 47 százaléka támogató ez ügyben.

Szinte minden ellenzéki szavazó és a kormánypárti szimpatizánsok közel fele is fizetésemelést adna a pedagógusoknak – ez derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amit a Népszava megbízásából készítettek.

A felmérés szerint 14 százalékkal több Fidesz-szavazó támogatja a tanárok tiltakozását most, mint egy hónappal ezelőtt: a szintén a Népszavának készült októberi felmérés szerint, akkor a Fideszre szavazók 33 százaléka értett egyet a tanárok követeléseivel. Eszerint most a kormánypárti voksolók 47 százaléka támogató ez ügyben. Az ellenzéki szavazóknak korábban a 96 százaléka támogatta a tanárokat, ez most pedig a 98 százalékuk.

A Publicus statisztikája szerint a magyarországi felnőtt lakosság körében szinte mindenki hallott már arról, hogy az elmúlt hónapokban polgári engedetlenséggel és gördülő sztrájkkal tiltakoznak a pedagógusok, ahogy arról is, hogy tanárok, diákok, szülők szolidaritási akciókkal, demonstrációkkal is próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra az oktatás helyzetének rendezéséért.

A megkérdezettek 64 százaléka igennel felelt arra a kérdésre is, szükségesnek látja-e, hogy csökkenjenek a tanárok munkaterhei, 24 százalékuk válaszolt egyértelmű nemmel, 12 százalékuk nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk