A KDNP szimbolikus nyilatkozatot terjesztett a Parlament elé arról, hogy ne legyünk bevándorlóország

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Belpol

Fontos dolgokról döntöttek az Országgyűlésben a honatyák és honanyák.

Nemcsak kormánypárt, hanem ellenzéki támogatói is voltak annak a KDNP-s nyilatkozatnak, ami arról szólt, hogy nem akarunk migrációt.

Az LMP 4 tagja, a Jobbik 7 tagja, a KDNP 18 tagja, a Fidesz 113 tagja igennel szavazott, és így tett egy német nemzetiségi képviselő is. 10 momentumos nemmel voksolt, 2 független, 6 Mi Hazánk-politikus és 16 DK-s tartózkodott.

„Nem akarunk bevándorlóországgá válni” – áll a nyilatkozatban, amely szerint a migrációt meg kell állítani, a kibocsátó országoknak pedig helyben kell segítséget nyújtani.

A szöveg tartalmazza azt is, hogy az Országgyűlés üdvözöl minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely a nehéz helyzetbe jutott emberek otthonmaradását szolgálja.

A nyilatkozat üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely visszautasítja a multilaterális dokumentumok és megállapodások migrációt ösztönző, illetve a gyermekek nevelésébe való beavatkozást sürgető javaslatait.

Mivel elhárultak a poszt-cotonoui megállapodáshoz való csatlakozást akadályozó körülmények, az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország a megállapodás módosult formájának részese legyen - rögzíti a dokumentum.

Ugyancsak ma döntött arról az Országgyűlés, hogy újabb 180 nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk