A kormánypárti Nézőpontnál lesz gazdaságkutató a KSH volt elnöke

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Belpol

Vukovich Gabriella elmondása szerint nem a baloldali teoretikusokkal akar majd vitatkozni.

A Központi Statisztikai Hivatal nyáron leköszönt elnöke, Vukovich Gabriella a jövőben gazdasági kutatásokat készít a kormánypárti Nézőpont Intézetnek. A fejleményről Vukovich a Magyar Nemzetnek adott interjújában számolt be.

Vukovich azt mondta,

"a gazdaságkutatás területén évtizedeken keresztül balliberális hegemónia volt hazánkban", de annak már vége, azóta "több intézet is megjelent a nemzeti oldalon".

Ezzel együtt Vukovich szerint így is maradt bőven kutatható terület.

Mi arra törekszünk, hogy adatalapon vizsgáljuk például a fogyasztási trendeket, értelmezzük a hazai és nemzetközi gazdasági statisztikákat, de elemezni fogjuk a közpénzek felhasználásának hatékonyságát, a gazdaság fehérítésének az eredményeit vagy a nemzeti tőke működését is"

– mondta, majd hozzáfűzte, hogy

nem a baloldali teoretikusokkal akarnak vitatkozni, hanem a tények ellenében megfogalmazott véleményekkel.

Szerinte a Nézőpont Intézetnél ők "valóságpártiak", és minden elemzésük mögött megbízható adatok lesznek.

Vukovich azt is elárulta, hogy első elemzésük a magyarországi háztartások fogyasztási szokásait vizsgálja kérdőíves kutatás segítségével.

Múltjáról azt mondta, 13 év munka után a KSH-nál nyáron lejárt a második mandátuma is, így váltani kellett, de "teljesen visszavonulni nem" akart. Azt is elmondta, a Nézőpont Intézet 2006-os megalakulása után néhány évig szakértőként segítette a munkájukat, így valójában nem leigazol a Nézőponthoz, hanem visszatér hozzájuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk