Megszólalt Gajdics utódja: elárulta, milyen lesz a kormánypárti Magyar Nemzet

  • narancs.hu
  • 2019. február 5.

Belpol

Nyilatkozott az új főszerkesztő.

Konzervatív, nemzeti elkötelezettségű napilapot szeretnék híven a hagyományaihoz, ami nem enged sem a bal-, sem a jobboldali szélsőségek nyomásának – nyilatkozta Ballai Attila, a szerdától újrainduló Magyar Nemzet főszerkesztője az Azonnalinak.

Ballai annak apropóján nyilatkozott a portálnak, hogy a holnaptól Magyar Nemzet néven futó Magyar Idők főszerkesztői posztjában Gajdics Ottót fogja váltani.

Hogy Ballai pontosan hogyan képzeli el a „nemzeti elkötelezettséget” arról a következőket nyilatkozta a portálnak:

„a konzervatív nemzeti elkötelezettség az azt jelenti, amit jelent. Az, hogy kormánypárti, az egy más jelző. Természetesen kormánypárti lapot jelent, fogalmazhatunk így is.”

Majd hozzátette szeretné visszahozni a Nemzetre korábban jellemző „mértéktartást, józan hangot, eleganciát, emelkedettséget”, ugyanis szerinte ez a józan mértéktartás mára teljesen eltűnt a közéletből, a közbeszédből, és nagy rá az igény, hogy visszajöjjön.

Arra a felvetésre, hogy mennyire enged majd a külső nyomásnak, mi történne akkor, ha Rogán Antal odatelefonálna valamiért, elmondta, hogy korábban lapszerkesztőként dolgozott a Magyar Nemzetnél, ilyen külső nyomás akkor nem érte, hogy valaki felhívta volna azzal, hogy bármit vegyen ki vagy írjon át a lapban. „Hogy mi lesz holnap, holnapután? Hipotéziseket nem akarok felállítani. Én azt tudom magamról, hogy mit szeretnék”.

Közben a Magyar Idők arról is ír, hogy Gajdics Ottó a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) portfólióján belül kap új fontos pozíciót.

Neked ajánljuk