A státusztörvény miatt buszsofőrnek áll a tanár, nettó 500-600 ezer forintot fog keresni

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

Szűcs Tamás szerint ez több, mint a tanári bruttó fizetése volt. 

„Most végeztem el egy képzést, októbertől egy magáncégnél leszek buszsofőr, a fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban” – nyilatkozta a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi választmányi elnöke, Szűcs Tamás mondta a Népszavának.

Szűcs azt mondta a lapnak, már egy ideje érlelődött benne a gondolat, hogy más munka után nézzen, a végső lökést a státusztörvény bevezetése adta meg. 

„Ha nincs ez a törvény, lehet, hogy nem billen át a dolog. Eddig sem volt rózsás a helyzet, ám most kifejezetten pocsék. Azt nem tudom, mekkora lesz a felmondási hullám, úgy érzékelem, a pedagógusok körében nagy a letaglózottság és a tétovaság”

– vélekedett Szűcs Tamás. 

„A pedagógusoknak teljes jogbizonytalanságban kell döntést hozniuk, sem a bérekkel, sem a munkakörülményekkel kapcsolatban nem kaptak konkrét tájékoztatást, minden csak »várható”, feltételes módban« – erről már Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője beszélt a lapnak. Elmondta azt is, a PDSZ-hez rengeteg megkeresés érkezik bizonytalan pedagógusoktól. Ám egyre többen vannak olyanok is, akik béralkuval próbálkoznak: „a tankerületi központoknak küldött válaszlevélben feltüntetik, a státusztörvényben előírt bérsávokon belül mekkora bért szeretnének, miután a tankerületi központok szinte mindenkinek a bérsávok alsó határának megfelelő minimális összeget »ajánlották«”.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk