A TASZ feljelentést tesz a kidobott levélszavazatok ügyében

  • narancs.hu
  • 2022. március 31.

Belpol

A Marosvásárhely mellett talált megsemmisített szavazatok kapcsán azt írják, az eddigi legsúlyosabb visszaélés lehet.

"Feljelentést teszünk választás rendje elleni bűncselekmény miatt" - írja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a közösségi oldalán.

A szervezet amiatt döntött így, hogy mert Marosvásárhely mellett megsemmisített levélszavazatokat találtak. A helyi rendőrség jelenleg is vizsgálja a helyszínt.

A TASZ azt írja: "Az eddigi legsúlyosabb visszaélésekről érkezett hír a levelében szavazás kapcsán: a sajtó által bemutatott fényképek tanúsága szerint Erdélyben egyszerűen megsemmisítették az ellenzékre leadott szavazatok egy részét."

A posztban kifejtik: "A levélben szavazás jelenlegi rendszere alkalmatlan arra, hogy a választópolgárok szabad, befolyástól mentes és biztonságos joggyakorlását biztosítsa".

"Ha  ugyanis bebizonyosodik, a mostani csalás azzal egyenértékű, mintha poltikai vélemény alapján nem engednének be egyes szavazókat a szavazóhelyiségbe" - teszik hozzá.

A TASZ egyébként a választási visszaélésekrefigyelve forródrótot is működtet. Tehát ha valaki ilyesmit tapasztal, azt bejelentheti a +36 30 722 33 56-as számon.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk