Áder Jánosnál tiltakoztak jelképesen a szakszervezetek a túlóratörvény ellen

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

"Ne írd alá, János!"

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Kordás László a levél átadásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás parlamenti elfogadásával az államfő kezébe került a döntés. A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.

Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások – közölte Kordás László. A szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket.

Emlékeztetőül: Áder Jánost legutóbb 2017. tavaszán kérték az emberek, hogy ne írja alá a CEU-törvényt. Hiába. Ekkor ragadt Áderre a "bajszos szar" becenév. Eddig az államfő mindent aláírt a Fidesznek, maximum némi teátrális gesztussal nem elsőre.

Figyelmébe ajánljuk