Az amerikai nagykövet kiállt a CEU mellett
AMB_CEU_06282018-1.jpg

Az amerikai nagykövet kiállt a CEU mellett

  • narancs.hu
  • 2018. június 28.

Belpol

A budapesti amerikai nagykövet ma meglátogatta a CEU-t, tetszett neki, és szeretné, ha Magyarországon maradna az egyetem.

A CEU sorsa még mindig bizonytalan, hiszen a magyar kormány még mindig nem írta alá azt a megállapodást, mely garantálná, hogy az egyetem továbbra is működhet Magyarországon. Annak ellenére nincs megállapodás, hogy a CEU minden olyan feltételt teljesített, melyet a kormány megkövetelt. Ennek ellenére a CEU megkezdte a toborzást a 2019–2020-as tanévre, ugyanakkor megkezdi az oktatást Bécsben is, felkészülve minden lehetőségre.

Ma azonban Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora az egyetemen látta vendégül David B. Cornstein nagykövetet, erről a követség honlapja számolt be.

Cornstein nagykövetnek pedig tetszett, amit látott, és szeretné, ha a CEU továbbra is Budapesten maradhatna.

„Örültem a lehetőségnek, hogy ma meglátogathattam a CEU-t és többekkel találkozhattam a nagyon tehetséges tantestület és a diákok közül. A CEU imponáló tudományos intézmény, és értékes erőforrása mind Magyarországnak, mind az Egyesült Államoknak. Támogatom az intézmény további budapesti működését, és remélem, hogy még sok évig lesz kapocs országaink között” – mondta a látogatás után a nagykövet, akit amúgy az Orbán által igen nagyra tartott Donald Trump nevezett ki.

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.