Az ellenzék a polgármesterre leadott szavazatok újraszámlálását kérte Győrben

  • narancs.hu
  • 2019. október 17.

Belpol

A megyei választási bizottság jóváhagyta, csütörtökön el is kezdték újraszámolni a szavazatokat.

A győri ellenzéki összefogás két képviselője hétfőn jelentette be, hogy kérni fogják a polgármesteri szavazólapok és néhány körzet képviselőjelöltjeire leadott szavazatot újraszámlálását. A szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ugyanis csupán 641 szavazattal szerzett többet, mint az ellenzék jelöltje, Glázer Tímea. Az érvénytelen szavazatok száma pedig 1381 lett.

Az Index csütörtökön telefonon kereste meg Glázert, hogy kezdeményezték-e már az újraszámlálást, aki elmondta, hogy végül csak a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kérték a megyei választási bizottságtól, amit azok el is fogadtak. Így csütörtökön elkezdték újraszámolni a 96 választókörzetben leadott szavazatokat.

Glázer emellett azt is elmondta, hogy a DK győri szervezete aláírásgyűjtésbe kezdett Borkai lemondatásáért, szombatra pedig tüntetést hirdettek a győri városháza elé "Viszlát Borkai!" címmel.

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.