Az Európai Bizottság 250 millió eurót ad a tagállamoknak a migráció kezelésére

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Belpol

Magyarország informatikai eszközökre költheti a támogatást.

Tekintettel az egyre növekvő migrációs kihívásokra, az Európai Bizottság két pályázati felhívásban több mint 250 millió euró pénzügyi támogatást különített el a bevándorlással összefüggő tennivalók támogatására az EU-s tagállamoknak – írja az MTI.

A határ- és vízumkezelési eszközhöz kötődő felhívás keretében az Európai Bizottság összesen 141 millió eurót biztosít

  • a határállomások és a parancsnoki központok közötti adatcsere és -feldolgozás javítását szolgáló informatikai eszközökre Magyarország, Bulgária, Horvátország, Görögország és Litvánia számára,
  • a határállomásokon elhelyezett elektronikus megfigyelőberendezésekre Bulgária, Lettország és Litvánia számára,
  • mobil felderítő berendezések telepítésére Bulgária, Görögország és Litvánia számára.
  • Ugyanebből a keretből támogatnak más határ- és vízumkezelési intézkedéseket Romániában, Lengyelországban, Észtországban, Bulgáriában, Spanyolországban és Litvániában.

A menekültügyi, migrációs és integrációs alap 118 millió eurós pályázati felhívása elsősorban a kísérő nélküli kiskorúak támogatását szolgálja, további személyzet és a gyámok képzésének finanszírozásával Belgiumban, Cipruson, Szlovákiában és Spanyolországban, a nevelőszülői és közösségi gondozás, továbbá a serdülők „félautonóm életformájának” segítésével Bulgáriában, Cipruson, Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban. Ugyanebből a finanszírozásból jut a határ menti befogadólétesítmények felújítására, bővítésére Olaszországban, Lettországban, Litvániában és Lengyelországban, valamint új központok építésére Cipruson és Olaszországban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk