Az SZFE frissen kinevezett rektorhelyettese azzal fenyegetőzik, kérdéses, érvényes lesz-e ez a félév

  • narancs.hu
  • 2020.10.03 08:42

Belpol

Zalán János mindezt azzal magyarázta, jelenleg nem látnak bele, milyen oktatás folyik, az megfelel-e az akkreditált programnak. Szeretnének minél előbb bejutni az egyetemre.

„Tegnap álltunk munkába és elkezdtük összeírni azokat a feladatokat, amiket lehetőség szerint már a jövő héten el kell kezdjünk. Tehát az átadás-átvétel meg kell, hogy kezdődjön. Ennek van egy protokollja, remélhetőleg a másik fél együttműködő lesz és gördülékenyen fogunk haladni” – mondta a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett egyik rektorhelyettese a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Zalán János nem kertelt, belengette, hogy „az a nagy kérdés, hogy érvényes lesz-e ez a félév. Ez a tét. Valójában erről van szó. Erről kellene, hogy beszélgessünk.”

A fenyegetőzést a Pesti Magyar Színház igazgatója azzal magyarázta, hogy jelenleg nem látnak bele, milyen oktatás folyik, és az megfelel-e az akkreditált programnak. Hozzátette, "azt szeretném, hogy minél előbb be tudjunk jutni, segíteni a hallgatókon, hogy ne veszítsék el ezt a félévet".

"Mert ha nem tudunk bejutni, nem tudunk megállapodni, nem tudunk rálátni, hogy valójában az oktatás milyen színvonalon, milyen keretek között zajlik, akkor nagyon nagy a veszélye annak, hogy ez a félév elveszett" – nyomatékosított.

Neked ajánljuk