Az ügyészség is visszadobta a feljelentést az Erdogan testőrei által megvert férfi ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. november 16.

Belpol

Az ügyészség úgy döntött, nem indokolt a nyomozás a török elnök biztonsági emberei által Budapesten bántalmazott férfi ügyében. 

Mint arról elsőként beszámoltunk, Erdogan török elnök emberei tepertek le egy, az elnöknek bemutató magyar férfit, Bán Tamást Budapesten augusztus 20-án, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a magyar rendőrség embereinek kellett kimenekítenie.  Az üggyel kapcsolatban korábban az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan tett fel írásban kérdéseket Polt Péter legfőbb ügyésznek, amit ő feljelentésként értékelt, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) határozata szerint az, hogy a török államfő testőrei augusztus 20-án Budapest belvárosában megvertek egy magyar állampolgárt, nem közvádas bűncselekmény, így elutasította a feljelentést. 

Most gyakorlatilag az ügyszség mondta ki ugyanezt a hvg.hu kérdésére: „A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség határozatát hivatalból felülvizsgálva megállapította, hogy a feljelentés elutasítására törvényesen és megalapozottan került sor, mivel az ügyben közvádas bűncselekmény gyanúja nem, csak magánvádas eljárásra tartozó könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel”

Vagyis az ügyészség megvizsgálta, hogy jogszerűen lépett-e túl a rendőrség az Erdogan emberei által bántalmazott férfi ügyén, majd két hónap vizsgálódás után úgy találta, hogy igen. A rendőrség és az ügyészség döntése ugyanakkor a Tóth Bertalan-féle feljelentésre vonatkozott, az inzultált férfi, Bán Tamás maga eddig nem tett feljelentést, de mindkét hatóság felvetette a könnyű testi sértés miatti magánvádas eljárás lehetőségét. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk