Azokról az EU-s pályázatokról tartott előadást Boldog István, amelyek elcsalásával vádolják

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

Az uniós pályázatok előnyeiről beszélt polgármesterek előtt. Azt már nem tette hozzá, hogy épp ez ügyben folyik ellene ügyészségi eljárás.

„Mindent megteszünk azért, hogy térségünk tovább fejlődjön!” – ezzel kommentálta Boldog István a Facebookra azokat a képeket, melyek tanúsága szerint bemutatót tartott polgármestereknek a TOP Plusz átfogó fejlesztési csomagról. A 444.hu vette észre a bejegyzést, amelyben Boldog arról ír: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a térségünk polgármesterei a lehető legalaposabb tájékoztatást kapjanak a programról, mert így a települések számára a legjobb pályázati konstrukciókat nyújthatják be a programban”.

Arról valamiért nem tett említést a politikus, hogy Boldog ellen tavaly emeltek vádat. A vádirat szerint a hozzá köthető elkövetői kör a hivatali helyzetével visszaélve befolyásolta épp a TOP pályázati eredményeket, majd elérte, hogy az általuk kiválasztott kivitelezők kapják a munkát, akiktől ezért pénzt kért, emellett a polgármesterektől is visszaosztást kért az elnyert pénzekből. Ezzel nem dicsekedett.

Mint ismert, Boldog – akire az ügyészség hat év börtönbüntetést kért – tagadja a vádakat. Az ügynek egyetlen olyan vádlottja volt, aki minden ellene felhozott vádpontban elismerte a bűnösségét, az ötödrendű vádlott G. Vanda, aki beismerte, hogy ő vett át és juttatott célba kenőpénzeket, a többi érintett egyelőre még a tárgyalására vár.

(Facebook/Boldog István, 444.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk