Beérett a gyűlöletkampány: tojással dobálták meg az indiai vendégmunkások házát Hevesben, mert menekülteknek nézték őket

  • narancs.hu
  • 2017. május 13.

Belpol

Turbános fejőlegényektől ijedtek meg a helyiek Sarudon.

Másfél éve hat indiai vendégmunkás érkezett egy sarudi tehéntelepre, akiket azért vettek fel, mert a helyiek és környékbeliek nem akartak jelentkezni a munkákra, akiket meg kipróbáltak, azok közül sokan nem váltak be. A cégtulajdonost a Heol.hu kereste meg, Sárközi Tamás a lapnak elmondta: tudta, hogy egy nógrádi vállalkozásnál már egy ideje alkalmaznak indiai munkavállalókat, akik ott beváltak, ezért ő is ebbe az irányba mozdult.

Több hónapnyi ügyintézés után, nagyjából másfél éve sikerült elcsábítani hat férfit Észak-Indiából, azóta egy ember családi okok miatt hazatért, de öten még mindig a sarudi tejtermelő üzemben dolgoznak, és minden bizonnyal jönnek még újak is.

Amikor a Heves megyei településen megjelentek a vendégmunkások, a helyiek egyből azt hitték, hogy illegális bevándorlókat akarnak hozzájuk betelepíteni. Volt olyan, hogy tojással dobálták meg azt a házat, ahol laktak. A helyzet annyira elfajult, hogy a cégvezető nyílt levelet írt a képviselő-testületnek, hogy fékezze az indulatokat.

Figyelmébe ajánljuk